Αλάτι στην εγκυμοσύνη: πόσο ασφαλές είναι; (vid)

Οι ανάγκες της εγκύου σε αλάτι δεν φαίνεται να διαφέρουν ουσιαστικά από τις ανάγκες της μη εγκύου.

Μενέλαος Λυγνός
Αλάτι στην εγκυμοσύνη: πόσο ασφαλές είναι; (vid)

Το αλάτι - και κυρίως το Νάτριο που αυτό περιέχει - είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του σώματος.

Όμως, το αλάτι είναι απαραίτητο και για το μωρό. Αξίζει να αναφέρουμε, πως συχνά το μαγειρικό αλάτι είναι εμπλουτισμένο και σε ιώδιο. Το στοιχείο αυτό είναι απαραίτητο για την ορθή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου.

Μία μελέτη του 2011 κατέδειξε, πώς αν η μητέρα καταναλώνει υπερβολικά υψηλές ή υπερβολικά χαμηλές ποσότητες αλατιού, επηρεάζεται αρνητικά η δομή των νεφρών του μωρού της.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών. Τα υγρά αυτά «αποθηκεύονται» κάτω από το δέρμα και κατά τον τρόπον αυτόν εμφανίζεται το οίδημα. Κατά τη διάρκεια της κύησης τα οιδήματα είναι ούτως ή άλλως εμφανή, ειδικά κατά το δεύτερο μισό της. Συνεπώς, αν η πρόσληψη αλατιού είναι μεγαλύτερη της ενδεδειγμένης, είναι εξαιρετικά πιθανό τα οιδήματα να επιταθούν

Επίσης, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει συνδεθεί τόσο με την εμφάνιση υπέρτασης, όσο και με την επιδείνωση της προεκλαμψίας.

Το αλάτι είναι αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας. Δείτε πόσο αλάτι μπορείτε να καταναλώνετε στην εγκυμοσύνη στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο τη κύησης βρίσκεστε!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved