Οργασμός στην εγκυμοσύνη: είναι επικίνδυνος για το μωρό; (vid)

Η επίτευξη οργασμού κατά την εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα επωφελής για τη γυναίκα, αφού δρα ως ένα φυσικό αγχολυτικό και τη βοηθά να διατηρήσει την ψυχική της ισορροπία σε μία περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη.

Μενέλαος Λυγνός
Οργασμός στην εγκυμοσύνη: είναι επικίνδυνος για το μωρό; (vid)

Ο οργασμός εξάλλου βοηθά και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συντρόφων σε αυτήν την ευαίσθητη για τη γυναίκα, αλλά και για το σύντροφό της, περίοδο.

Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις γυναικών, οι οποίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δυσκολεύονται να φθάσουν σε οργασμό. Οι περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να προκαλούν ανησυχία, διότι ο μηχανισμός δια του οποίου μια γυναίκα φθάνει σε οργασμό, είναι πολύπλοκος και έχει και σημαντικό ψυχολογικό υπόβαθρο.Επομένως το ενδεχόμενο άγχος, που αρκετές γυναίκες αισθάνονται κατά τη διάρκεια της κύησης, δρα ανασταλτικά όσον αφορά τόσο την ερωτική τους διάθεση, όσο και τη δυνατότητά τους να φθάσουν σε οργασμό.

Είναι γεγονός, πως ο οργασμός συνδέεται με συσπάσεις της μήτρας. Έτσι πολλές γυναίκες ανησυχούν μήπως οι συσπάσεις αυτές βλάψουν το μωρό ή προκαλέσουν πρόωρο τοκετό.

Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι; Τι θα πρέπει να γνωρίζουν για την σεξουαλική επαφή στη διάρκεια της κύησης οι έγκυες γυναίκες; Απαντήσεις στο video που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr.



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved