Τι είναι η υδροσάλπιγγα και πώς επηρεάζει τη γονιμότητα; (vid)

  • Τι ονομάζουμε υδροσάλπιγγα;
  • Γιατί εμφανίζεται σε μερικές γυναίκες υδροσάλπιγγα;
  • Ποια είναι τα συμπτώματα της υδροσάλπιγγας;
  • Πόσο συχνή είναι η υδροσάλπιγγα;
Μενέλαος Λυγνός
Τι είναι η υδροσάλπιγγα και πώς επηρεάζει τη γονιμότητα; (vid)

Ο όρος υδροσάλπιγγα είναι σύνθετος και προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων «ύδωρ» (=νερό) και σάλπιγγα.

Με τον όρο αυτό περιγράφεται μία κλινική κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από τη συλλογή υγρού εντός μίας ή αμφοτέρων των σαλπίγγων, λόγω απόφραξης του κοιλιακού στομίου.

Η συλλογή υγρού εντός της σάλπιγγας έχει ως αποτέλεσμα αυτή να λάβει χαρακτηριστική μορφή, η οποία μοιάζει με λουκάνικο.

Η κατάσταση αυτή είναι σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων ασυμπτωματική. Υπάρχουν και περιπτώσεις, που η γυναίκα αναφέρει αβληχρά (= ελαφρά) συμπτώματα, όπως άλγος στο υπογάστριο (= χαμηλά στην κοιλιά) ή την εκροή εκ του κόλπου αυξημένης ποσότητας υγρού. Τέτοια συμπτώματα όμως είναι όπως λέμε «μη ειδικά», δηλαδή δεν απαντώνται μόνο στην περίπτωση υδροσάλπιγγας, αλλά σε διάφορες καταστάσεις. Έτσι η διάγνωση της κατάστασης αυτής δεν εδράζεται πάνω στη συμπτωματολογία.Συνήθως, η διάγνωση της υδροσάλπιγγας γίνεται, αφού μία γυναίκα απευθυνθεί στον ιατρό της, διότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας.

Έχει υπολογιστεί, πως μεταξύ των γυναικών, που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, το ποσοστό αυτών, που εμφανίζει υδροσάλπιγγα αγγίζει και το 30%.

Μάθετε για την υδροσάλπιγγα και πώς αυτή επηρεάζει τη γονιμότητα της γυναίκας μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved