Πόσα παιδιά μπορεί να αποκτήσει μία γυναίκα στη ζωή της; (vid)

  • Παράγοντες που καθορίζουν πόσα παιδιά θα αποκτήσει μία γυναίκα
  • Πώς η ηλικία έναρξης της τεκνοποίησης της γυναίκας επηρεάζει τον αριθμό τέκνων, που αυτή εν δυνάμει αποκτά
  • Πώς ο αριθμός των τέκνων ανά κύηση επηρεάζει τον αριθμό τέκνων, που μία γυναίκα εν δυνάμει αποκτά
  • Πώς ο τρόπος τοκετού επηρεάζει τον αριθμό τέκνων, που μία γυναίκα εν δυνάμει αποκτά
Μενέλαος Λυγνός
Πόσα παιδιά μπορεί να αποκτήσει μία γυναίκα στη ζωή της; (vid)

"Πόσα παιδιά μπορεί να αποκτήσει μία γυναίκα στη ζωή της;". Η ερώτηση αυτή ετέθη σε ιατρικό περιοδικό το 1858 (Edinburgh Medical Journal). Η δοθείσα απάντηση αναδημοσιεύθηκε σε άρθρο του 1977: «Ο Burdech (1826) περιγράφει, πως η σύζυγος ενός χωρικού στην περιοχή της Μόσχας γέννησε 69 τέκνα μετά από 27 εγκυμοσύνες: 4 φορές 4 σε μία εγκυμοσύνη, 7 φορές 3 σε μία εγκυμοσύνη, 16 φορές δίδυμα.».

Αυτή η κυρία κατέχει και την καλύτερη αναγνωρισμένη «επίδοση» στον αριθμό αποκτηθέντων τέκνων σύμφωνα με την ιστοσελίδα του βιβλίου Guinness. Το όνομά της δεν είναι γνωστό, αλλά πρόκειται για τη σύζυγο του Feodor Vassilyev (1707–c.1782). Όσο και αν ο αριθμός αυτός ακούγεται εξωπραγματικός, φαίνεται, ότι έχει επιβεβαιωθεί από πλήθος ανεξαρτήτων μεταξύ τους πηγών.

Ποιοι παράγοντες που καθορίζουν πόσα παιδιά θα αποκτήσει μία γυναίκα; Πώς η ηλικία έναρξης της τεκνοποίησης της γυναίκας επηρεάζει τον αριθμό τέκνων, που αυτή εν δυνάμει αποκτά; Πώς ο αριθμός των τέκνων ανά κύηση επηρεάζει τον αριθμό τέκνων, που μία γυναίκα εν δυνάμει αποκτά; Πώς ο τρόπος τοκετού επηρεάζει τον αριθμό τέκνων, που μία γυναίκα εν δυνάμει αποκτά;

Δείτε τις απαντήσεις που δίνονται στα παραπάνω ερωτήματα στο video, που δημιουργήσαμε σε συνεργασία αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του Mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved