Μπορώ να δω τις γόνιμες ημέρες μου με test φαρμακείου; (βίντεο)

Είναι αξιόπιστο ή όχι το test ωορρηξίας φαρμακείου;

Μενέλαος Λυγνός
Μπορώ να δω τις γόνιμες ημέρες μου με test φαρμακείου; (βίντεο)

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες το ίδιο μήκος κύκλου, όπερ σημαίνει, πως δεν μεσολαβεί από την πρώτη ημέρα της μίας περιόδου έως την πρώτη ημέρα της επομένης περιόδου ο ίδιος αριθμός ημερών, ενώ η ωορρηξία λαμβάνει χώρα περίπου στο μέσο εκάστου κύκλου.

Έκαστος κατασκευαστής των tests ωορρηξίας συνιστά την εκτέλεση της εξέτασης κάποιο συγκεκριμένο αριθμό ημερών μετά την έναρξη της περιόδου. Κατά μέσο όρο σε κάθε κύκλο η γυναίκα χρησιμοποιεί μεταξύ 5 και 7 από τους δείκτες, που εσωκλείονται σε κάθε συσκευασία.

Τα διάφορα tests ωορρηξίας περιλαμβάνουν ειδικούς δείκτες, οι οποίοι αλλάζουν χρώμα ερχόμενοι σε επαφή με τα ούρα, αν η συγκέντρωση της ορμόνης LH εντός αυτών είναι υψηλότερη κάποιας τιμής. Η τιμή, πάνω από την οποία ο δείκτης αλλάζει χρώμα επιλέγεται από τον κατασκευαστή του test κατά τέτοιον τρόπο ώστε να αντιστοιχεί στην εκτιμώμενη τιμή της κορύφωσης της LH.

Μάθετε πώς μπορείτε να εντοπίσετε τις γόνιμες ημέρες σας χρησιμοποιώντας test φαρμακείου στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved