Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το test Παπανικολάου; (vid)

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται το test Παπανικολάου;

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται το test Παπανικολάου; (vid)
φώτο: Instagram @Monica Turlui

Το test Παπανικολάου είναι ένας φθηνός, μη επεμβατικός, ανώδυνος και αρκετά ακριβής τρόπος έγκαιρου εντοπισμού προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας.

Έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες της γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν εκ του ιστορικού τους προκύπτουν λόγοι ανησυχίας σε ό,τι αφορά την εμφάνιση στον τράχηλό τους τέτοιου είδους αλλοιώσεων.

Χάρη στη μέθοδο αυτή είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε σχετικά νωρίς τις συγκεκριμένες αλλοιώσεις, πριν εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, οπότε και η αντιμετώπισή τους είναι πολύ απλούστερη και δεν θέτει σε ουσιαστικό κίνδυνο την υγεία και τη γονιμότητα της γυναίκας.

Το test Παπανικολάου είναι ίσως η μοναδική μέθοδος, που με σχετική ακρίβεια εντοπίζει, ποιες γυναίκες είναι πιθανότερο να αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, πριν αυτή καθαυτή την εκδήλωση της νεοπλασίας.

Οι υπόλοιπες μέθοδοι είτε δεν διαθέτουν την ακρίβεια του test Παπανικολάου, είτε διαγιγνώσκουν τον καρκίνο αφού αυτός εκδηλωθεί και η σημασία τους έγκειται στο γεγονός, πως τον διαγιγνώσκουν σε αρχόμενο στάδιο, οπότε και η θεραπεία είναι πιο ανώδυνη και αποτελεσματική. Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία προληπτικών εξετάσεων εμπίπτει και η μαστογραφία.

Μάθετε κάθε πότε συνιστάται η επανάληψη του test Παπανικολάου, μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr.



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved