Πώς εκτιμάται η αποτελεσματικότητα των μεθόδων αντισύλληψης; (vid)

Από ποιους παράγοντες εξαρτάται η αποτελεσματικότητα της κάθε μεθόδου αντισύλληψης;

Πώς εκτιμάται η αποτελεσματικότητα των μεθόδων αντισύλληψης; (vid)

Κατά καιρούς, η αντισύλληψη έχει αντιμετωπιστεί και ως ένα μέσο, που βοηθάει τη γυναίκα να «πάρει τον έλεγχο του σώματός της», αφού της επιτρέπει να αποφασίσει, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τεκνοποίηση.

Συχνά από τη συζήτηση για τη σημασία της αντισύλληψης λείπει η αναφορά στη χρήση της στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έχει υπολογιστεί πως περίπου 222 εκατομμύρια γυναίκες στον αναπτυσσόμενο κόσμο δεν χρησιμοποιούν κάποια σύγχρονη μέθοδο αντισύλληψης.

Αντίθετα χάρη στη χρήση αντισύλληψης φαίνεται, πως το ποσοστό των θανάτων, που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, έχει μειωθεί κατά 40% περίπου στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα μπορούσε να μειωθεί σε ποσοστό ακόμα και 70% με τη διεύρυνση της χρήσης αντισύλληψης. Με την παράταση του διαστήματος μεταξύ διαδοχικών κυήσεων μειώνονται οι ενδεχόμενες επιπλοκές, τόσο για την κυοφορούσα, όσο και για το μωρό.

Κάποιοι ερευνητές διατείνονται, πως η χρήση αντισύλληψης στις αναπτυσσόμενες χώρες βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο, καθότι η μείωση του αριθμού των παιδιών συνεπάγεται και μείωση της πίεσης στις δομές υγείας και παιδείας, αλλά και μείωση ως ένα βαθμό της ανεργίας.

Η αποτελεσματικότητα μιας μεθόδου αντισύλληψης εκφράζεται με δύο τιμές. Η μία τιμή αναφέρεται στη λεγόμενη «συνήθη» αποτελεσματικότητα και η άλλη τιμή αναφέρεται στη λεγόμενη «βέλτιστη» αποτελεσματικότητα.

Μάθετε για το ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι αντισύλληψς στο βίντεο, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved