Πότε συνιστάται μία γυναίκα να ξεκινήσει το test Παπανικολάου; (vid)

Κάθε πότε συνιστάται μία γυναίκα να υποβάλλεται σε test Παπανικολάου;

Πότε συνιστάται μία γυναίκα να ξεκινήσει το test Παπανικολάου; (vid)

Η γενικότερη σύσταση είναι η νεαρή γυναίκα να ξεκινήσει να υποβάλλεται σε test Παπανικολάου από την ηλικία των 21 ετών κι έπειτα.

Η επιλογή του μήκους του μεσοδιαστήματος έως το επόμενο test Παπανικολάου εξαρτάται από το ιστορικό της νεαρής γυναίκας και το αποφασίζει ο θεράπων ιατρός.

Εξαίρεση στο όριο των 21 ετών αποτελούν οι γυναίκες και τα κορίτσια, που είναι σεξουαλικώς ενεργές και έχουν «αποδυναμωμένο» ανοσοποιητικό σύστημα (έτσι ονομάζεται το σύστημα άμυνας του οργανισμού, που μας προστατεύει από βακτήρια, ιούς και καρκίνο).

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν φορείς του HIV ή άτομα, που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνων και λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα (φάρμακα, που περιορίζουν τη δραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος).

Κατά τη λήψη του test Παπανικολάου, ο ιατρός υποβάλλει τη γυναίκα σε πλήρη γυναικολογικό έλεγχο, κατά τον οποίο ελέγχονται και διάφορες άλλες παράμετροι της υγείας της γυναίκας. Έτσι εντοπίζονται εγκαίρως παράγοντες, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά, όχι μόνον την υγεία της, αλλά και τη γονιμότητά της.

Λύστε όλες σας τις απορίες σχετικά με το πότε μια γυναίκα πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ Παπανικολάου και κάθε πότε να το επαναλαμβάνει στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved