Πώς γίνεται η πρόκληση τοκετού; (vid)

Η πρόκληση του τοκετού περιγράφει πρακτικά την έναρξη του τοκετού με τεχνητά μέσα.

Μενέλαος Λυγνός
Πώς γίνεται η πρόκληση τοκετού; (vid)
pexels.com

Οι ενδείξεις για πρόκληση τοκετού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις μητρικές ενδείξεις και τις εμβρυϊκές ενδείξεις. Μεταξύ των μητρικών ενδείξεων περιλαμβάνονται η προεκλαμψία, η χρόνια υπέρταση, η καρδιολογική νόσος και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Η λήψη της απόφασης για πρόκληση τοκετού προϋποθέτει την επιβεβαίωση τόσο με υπερηχογραφικό, όσο και με καρδιοτοκογραφικό έλεγχο της ωριμότητας του εμβρύου.

Η πρόκληση τοκετού δεν είναι πάντοτε επιτυχής και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε καισαρική τομή. Για το λόγο αυτό έχει μεγάλη σημασία να παρέχεται πλήρης ενημέρωση στην επίτοκο και στο σύντροφό της σχετικά με τις ενδείξεις, που οδήγησαν στην απόφαση της πρόκλησης τοκετού, ώστε να διασκεδάζονται οι ανησυχίες τους και να απαντώνται οι απορίες τους.

Με τον όρο επίρρωση του τοκετού αναφερόμαστε στην τεχνητή παρακίνηση του τοκετού, ο οποίος όμως μπορεί να έχει ξεκινήσει αυτόματα. Σε μερικές περιπτώσεις ο τοκετός ξεκινάει μεν αυτόματα, αλλά δεν έχει την αναμενόμενη πρόοδο. Έτσι επιλέγεται η χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, μέσω της οποίας βοηθάμε ενεργά την εξέλιξή του.

Μάθετε πώς γίνεται η πρόκληση τοκετού μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved