Γιατί έχω αυξημένη ροή στην περίοδο; (vid)

Πότε λέμε, πως η ροή στην περίοδο είναι αυξημένη;

Μενέλαος Λυγνός
Γιατί έχω αυξημένη ροή στην περίοδο; (vid)

Σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές περίπου το 20% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας θα αναφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους αυξημένη ροή κατά την περίοδο. Επιπροσθέτως, περίπου το ένα τρίτο των γυναικών, οι οποίες αναζητούν τη συνδρομή γυναικολόγου, απευθύνονται σε αυτόν λόγω μηνορραγίας.

Η διάρκεια μίας «τυπικής» εμμήνου ρύσεως είναι περίπου 5 ημέρες, ενώ η δε απώλεια αίματος ανέρχεται στα περίπου 80ml (αντιστοιχεί σε περίπου 16 κουταλάκια του γλυκού).

Χαρακτηρίζουμε τη ροή κατά τη διάρκεια της περιόδου «αυξημένη», όταν αυτή διαρκεί για περισσότερες από 7 ημέρες.

Δυσκολότερο είναι να καθορίσουμε την ποσότητα του αίματος, που χάνεται κατά την περίοδο. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε κάποια «εμπειρικά» κριτήρια.Έτσι χαρακτηρίζουμε τη ροή κατά την περίοδο αυξημένη όταν χρειάζεται να αλλάζετε σερβιέτα ή ταμπόν ανά μία ή δύο ώρες, επί αρκετές συνεχόμενες ώρες, όταν
χρησιμοποιείτε δύο σερβιέτες ή μία σερβιέτα και ένα ταμπόν ταυτόχρονα, προκειμένου να ελεγχθεί η ροή όταν αλλάζετε σερβιέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μάθετε για τους λόγους αυξημένης ροής στην περίοδο μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγώστριες του Mothersblog.gr.



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved