Είδα δύο φορές σε ένα μήνα αίμα: Μήπως δεν είναι περίοδος; (vid)

Είναι φυσιολογικό να δει μια γυναίκα δύο φορές μέσα στο μήνα, αίμα;

Μενέλαος Λυγνός
Είδα δύο φορές σε ένα μήνα αίμα: Μήπως δεν είναι περίοδος; (vid)

Αυτό το φαινόμενο ενδέχεται να οφείλεται σε αυτά καθαυτά τα χαρακτηριστικά του κύκλου της ή σε φαινόμενα, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την περιοδικότητα της έμμηνου ρύσης της.

Όταν όμως μια γυναίκα αναφέρει ένα τέτοιο σύμπτωμα είναι απαραίτητο να αποκλειστούν κάποια ενδεχόμενα, που συνδέονται με την πρόκληση κολπικής αιμόρροιας (έτσι ονομάζουμε την εμφάνιση αιματικής ροής από τον κόλπο), η οποία θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή από τη γυναίκα ως περίοδος. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν πρόκειται για «πραγματική» περίοδο, με την έννοια της απόπτωσης του ενδομητρίου.

Βέβαια, μια τέτοια «περίοδος» περιγράφεται από τη γυναίκα στις περισσότερες περιπτώσεις ως «ασυνήθης». Κάποιες φορές η διάρκειά της διαφέρει από την αναμενόμενη, ενώ το αυτό συμβαίνει κατά περίπτωση και με την ποσότητα του αίματος, η οποία μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη του κανονικού.

Δείτε για ποιους λόγους μία γυναίκα ενδέχεται να δει αίμα δύο φορές σε ένα μήνα στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved