Πώς αντιμετωπίζεται η κολπίτιδα; (vid)

Η κολπίτιδα είναι ο όρος με τον οποίον αναφερόμαστε στη φλεγμονή του κόλπου.

Μενέλαος Λυγνός
Πώς αντιμετωπίζεται η κολπίτιδα; (vid)

Ουκ ολίγες φορές συμβαίνει κάποια γυναίκα να αναφέρει συμπτώματα κολπίτιδας (κνησμό, αίσθημα καύσου και εκροή κολπικών υγρών) απουσία όμως μικροβιακού ή άλλου φλεγμονώδους παράγοντα. Συχνά οι κολπίτιδες αυτές σχετίζονται με αλλεργική αντίδραση σε προϊόντα περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής, σε σπερματοκτόνα ή σε κολπικές πλύσεις.

Ενίοτε, τέτοιου είδους αντίδραση προκαλείται και μετά από χρήση κατά τη σεξουαλική επαφή λιπαντικών, αρωματικών σαπουνιών, λοσιόν ή και μαλακτικών ρούχων.

Πώς γίνεται η διάγνωση της κολπίτιδας;

Η διάγνωση της κατάστασης αυτής γίνεται επί:

του ιστορικού (η γυναίκα περιγράφει τα συμπτώματα, ενώ αναφέρει τόσο τη χρονική στιγμή εμφάνισής τους, αλλά και τη διάρκειά τους)
της κλινικής εξέτασης (ο ιατρός επισκοπεί τον κόλπο, το αιδοίο και το περίνεο, ώστε να εντοπίσει ενδεχόμενα σημεία ερεθισμού)
εργαστηριακών εξετάσεων (ο ιατρός λαμβάνει δείγμα των κολπικών υγρών, το οποίο αποστέλλεται στο μικροβιολογικό εργαστήριο, ώστε να ελεγχθεί για τυχόν παθογόνους μικροοργανισμούς μέσω της καλλιέργειάς του).

Μάθετε για την αντιμετώπιση της κολπίτιδας, στο video που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved