Τι είναι το test Παπανικολάου; (vid)

Γιατί είναι τόσο σημαντικό; 

Μενέλαος Λυγνός
Τι είναι το test Παπανικολάου; (vid)

Το test Παπανικολάου είναι ένας φθηνός, μη επεμβατικός, ανώδυνος και αρκετά ακριβής τρόπος έγκαιρου εντοπισμού προκαρκινικών αλλοιώσεων στον τράχηλο της μήτρας.

Έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες της γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν εκ του ιστορικού τους προκύπτουν λόγοι ανησυχίας σε ό,τι αφορά την εμφάνιση στον τράχηλό τους τέτοιου είδους αλλοιώσεων.

Χάρη στη μέθοδο αυτή είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε σχετικά νωρίς τις συγκεκριμένες αλλοιώσεις, πριν εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, οπότε και η αντιμετώπισή τους είναι πολύ απλούστερη και δεν θέτει σε ουσιαστικό κίνδυνο την υγεία και τη γονιμότητα της γυναίκας.

Για να αποκτήσουμε μία εικόνα της σημασίας του test Παπανικολάου, αρκεί να λάβουμε υπόψη μας τη στατιστική.

Ενώ στο παρελθόν ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ήταν ένα από τα συχνότερα είδη καρκίνου αφορώντα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, σήμερα κατατάσσεται μόλις 14ο σε συχνότητα μεταξύ των καρκίνων αυτών στις Η.Π.Α..

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2018 διαγιγνώσκονται 696 νέες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σε ετήσια βάση. Το συγκεκριμένο είδος καρκίνου κατατάσσεται 12ο σε συχνότητα μεταξύ των ειδών καρκίνου, που εμφανίζονται στο γενικό γυναικείο πληθυσμό και 4ο μεταξύ των ειδών καρκίνου, που εμφανίζονται σε γυναίκες ηλικίας 15 με 44 ετών.

Δείτε γιατί το test Παπανικολάου είναι τόσο σημαντικό για την προστασία της υγείας σας, μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved