5+1 καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη γονιμότητά σου

Νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να γίνεις μαμά και προσπαθείς να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης; Δες τι πρέπει να προσέξεις.

5+1 καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν τη γονιμότητά σου

Έφτασε η στιγμή που εσύ και ο σύντροφός σου αποφασίσατε να κάνετε οικογένεια. Οι καθημερινές σου συνήθειες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο εύκολα ή δύσκολα θα μείνεις έγκυος.

Ο τρόπος ζωής, η διατροφή και άλλες συνήθειες, ίσως να είναι ο λόγος που ακόμη δεν έχεις δει τις δύο ροζ γραμμές στο τεστ εγκυμοσύνης που με τόση αγωνία παίρνεις κάθε μήνα και αυτές ακριβώς είναι που πρέπει να αλλάξεις.

1. Διατήρησε ένα φυσιολογικό βάρος

Εάν σκέφτεσαι ότι θα ήθελες να χάσεις ένα-δυο κιλάκια, ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή. Όχι φυσικά με κάποια εξαντλητική δίαιτα που θα στερήσει από τον οργανισμό σου πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να προσλαμβάνει, αλλά με σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Το ίδιο ισχύει και εάν είσαι πολύ αδύνατη. Το υγιές βάρος και Η σωστή διατροφή συνεπάγεται έναν δυνατό οργανισμό που μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα στη σύλληψη και στην εγκυμοσύνη.

2. Απόβαλε το άγχος

Το άγχος δυσκολεύει τη σύλληψη και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη γονιμότητα. Προσπάθησε να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να αποβάλλεις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου.

3. Κόψε το κάπνισμα

Μία από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος είναι και η υπογονιμότητα. Κόβοντας το κάπνισμα κάνεις ένα σπουδαίο δώρο στον εαυτό σου. Όχι μόνο σταματάς να τον βλάπτεις, αλλά ταυτόχρονα ενισχύεις τη γονιμότητά σου και αυξάνεις τις πιθανότητές να μείνεις έγκυος. Εάν και ο σύντροφός σου καπνίζει, παρακίνησέ τον να κάνει το ίδιο.

4. Περιόρισε το αλκοόλ

Σύμφωνα με έρευνες, το αλκοόλ επίσης επηρεάζει τη γονιμότητα. Εάν προσπαθείς να συλλάβεις το επιθυμητό όριο είναι μέχρι πέντε ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα.

5. Έλεγξε εάν χρειάζεσαι κάποιο συμπλήρωμα σε βιταμίνες και μέταλλα

Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με όποιον τρόπο μπορείς, Συμβουλεύσου τον γιατρό και εκείνος θα σε καθοδηγήσει για το τι είδους συμπληρώματα μπορεί να χρειαστείς.

6. Εντόπισε την κατάλληλη στιγμή

Το να γνωρίζεις ακριβώς τις γόνιμες ημέρες σου είναι το κλειδί για να μείνεις έγκυος. Εάν έχεις τον τυπικό κύκλο 28 ημερών, οι γόνιμες ημέρες σου είναι 14 ημέρες πριν την επόμενη περίοδο, δηλαδή ακριβώς στη μέση. Πλέον μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο και διάφορες εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να μη χάσεις ούτε μέρα.

Πηγή: todaysparents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved