Τρεις συμβουλές για ενίσχυση της γονιμότητας τον χειμώνα

Πώς να βελτιώσετε τη γονιμότητά τους κατά του κρύους μήνες.

Νίκη Παπανικολάου
Τρεις συμβουλές για ενίσχυση της γονιμότητας τον χειμώνα
Bigstock

Ένα ζευγάρι ηλικίας 29 έως 33 ετών χωρίς προβλήματα υγείας έχει μόνο 20% έως 25% πιθανότητα να συλλάβει κάθε μήνα.

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολο να παραμείνετε υγιείς ειδικά με την έξαρση των ιώσεων, της γρίπης αλλά και του κορονοιού.

Προκειμένου να προστατευτείτε και κυρίως να μη μειώστε τις πιθανότητες για σύλληψη και μια υγιή εγκυμοσύνη, ακολουθήστε τις ακόλουθες συμβουλές:

Παραμείνετε υγιείς

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, είναι σημαντικό να είστε υγιείς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τους χειμερινούς μήνες, αποφεύγοντας τους κλειστούς χώρους, πλένοντας τα χέρια σας συχνά και γενικά τηρώντας τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας καθώς τα μικρόβια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν.

Κάντε το εμβόλιο κατά της γρίπης

Εάν έχετε οποιεσδήποτε επιφυλάξεις σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, μιλήστε με τον γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχει κριθεί απολύτως ασφαλές. Από μελέτες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύεται από τη νόσο το 70-90% των ατόμων που εμβολιάζονται. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κανένα φάρμακο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον αντιγριπικό εμβολιασμό, που είναι το κύριο μέτρο πρόληψης για τη γρίπη.

prodiavitis-kai-gonimotita.jpg

Φροντίστε τη διατροφή σας και μειώστε το άγχος

Υπάρχουν πολλές τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν τη γονιμότητα κατά τους χειμερινούς μήνες όπως είναι οι γλυκοπατάτες, οι αγκινάρες, τα ρόδια, τα παντζάρια. Επίσης, καταναλώστε πολλές θρεπτικές σούπες προσθέτοντας διάφορα μπαχαρικά όπως κουρκουμά, κανέλα, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν.

Τέλος, αφιερώστε χρόνο για να κάνετε πράγματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας δραστηριότητες όπως γιόγκα, περπάτημα, καφέ με φίλους, διάβασμα, έναρξη ενός νέου χόμπι. Με αυτό τον τρόπο περνάτε καλά χωρίς να έχετε υπερβολικό άγχος.

Η υιοθέτηση αυτών των υγιεινών συνηθειών βοηθούν στην ενίσχυση της γονιμότητας τον χειμώνα, ωστόσο μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν γυναικολόγο για να σας δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις σε τυχόν απορίες που έχετε.

Με πληροφορίες από womancarepc.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved