Τι μπορεί να κάνει τα Χριστούγεννα ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας

Πώς οι γιορτές μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για χαλαρές στιγμές του ζευγαριού που παλεύει με την υπογονιμότητα.

Νίκη Παπανικολάου
Τι μπορεί να κάνει τα Χριστούγεννα ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας
Bigstock

Τα Χριστούγεννα όπως και η Πρωτοχρονιά μπορεί να είναι μια στρεσογόνα περίοδος για τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

Οι οικογενειακές συναθροίσεις, τα γιορτινά τραπέζια, οι συναντήσεις με φίλους και συγγενείς συχνά φέρνουν σε αμηχανία αλλά και σε δύσκολη θέση τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Αν ανήκε σε αυτή την κατηγορία, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε όμορφα Χριστούγεννα.

ypogonimotita-kai-giortes.jpg

Επικοινωνία

Πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται ή δεν θέλουν να μιλήσουν για την υπογονιμότητά τους σε άλλους. Είναι σημαντικό λοιπόν μέρες που είναι, να βρεθείτε με ανθρώπους με τους οποίους νιώθετε άνετα και οικεία χωρίς να χρειαστεί να προσποιηθείτε.

Απόδραση

Αν δεν θέλετε να βρεθείτε περιστοιχισμένοι από άλλα ζευγάρια με τα παιδιά τους, μια καλή ιδέα είναι να οργανώσετε ένα κοντινό ταξίδι ή μια απόδραση. Βρείτε τρόπους για να ξεφύγετε και δημιουργήσετε τις δικές σας ξεχωριστές αναμνήσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων που δεν σχετίζονται με τα παιδιά.

Προσοχή στην κατανάλωση

Είναι γνωστό ότι την περίοδο των γιορτών γίνονται υπερβολές στην κατανάλωση φαγητού και ποτού. Ωστόσο, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα μέτρο δεδομένου ότι η διατροφή και η καλή φυσική κατάσταση παίζουν ρόλο στη σύλληψη.

Το NHS συνιστά τους άνδρες να μη πίνουν περισσότερες από 14 μονάδες IU αλκοόλ, κατανεμημένες καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και επομένως θα πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τα Χριστούγεννα ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Το σπέρμα χρειάζεται 3 μήνες για να ωριμάσει και επομένως οποιεσδήποτε θετικές ή αρνητικές επιλογές τρόπου ζωής μπορούν να το επηρεάσουν.

Όχι στην απομόνωση

Διαχειριστείτε τις οικογενειακές υποχρεώσεις χωρίς πίεση. Δημιουργήστε ένα ειδικό σήμα (σινάλιο) για να στείλετε σήμα στον-ην σύντροφό σας όταν θέλετε να φύγετε ή ν' αποφύγετε μια συνομιλία. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει όταν αισθάνεστε ότι πιέζεστε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις ή δημόσιους χώρους και χρειάζεστε την υποστήριξη του/ης συντρόφου σας. Οι περισσότεροι επιλέγουν μια πλάγια ματιά, μια κλίση του κεφαλιού ή κάτι παρόμοιο. Το να γνωρίζετε ότι έχετε ένα… σχέδιο διαφυγής λειτουργεί καθησυχαστικά και πιθανόν να αποδειχτεί και διασκεδαστικό.

Με πληροφορίες από το fertilityfamily.co.uk

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved