Διαταραχές περιόδου που μπορεί να υποδεικνύουν προβλήματα γονιμότητας

Τυχόν διαταραχές της εμμήνου ρύσεως ενδέχεται να υποδηλώνουν προβλήματα γονιμότητας.

Διαταραχές περιόδου που μπορεί να υποδεικνύουν προβλήματα γονιμότητας

Διαταραχές περιόδου και προβλήματα γονιμότητας.

Bigstock

Αρκετές γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στην περίοδό τους . Οι μεταβολές αυτές του εμμηνορυσιακού κύκλου είναι συνηθισμένες και μπορεί να οφείλονται σε άγχος, κακή διατροφή, υπερβολική ή πολύ λίγη άσκηση ή σε κάποια παροδικά προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που καλό είναι να διερευνώνται άμεσα καθώς μπορεί αν επηρεάσουν την προσπάθειά σας να συλλάβετε.

Επώδυνες περίοδοι

Περίοδοι που είναι υπερβολικά επώδυνες, σχεδόν εξουθενωτικές και σας κάνουν να μένετε σπίτι ή σας εμποδίζουν από τις συνήθεις δραστηριότητές σας, καλό είναι να ελέγχονται με εξετάσεις και σίγουρα με επίσκεψη στον γυναικολόγο σας.

periodos-meiomeno-aima.jpg

Γυναίκα πιάνει την κοιλιά της.

Bigstock

Πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές περίοδοι

Συνήθως η περίοδος διαρκεί μεταξύ 3 και 7 ημερών ( κατά μέσο όρο). Η αιμορραγία μόνο για 1 ή 2 ημέρες ή η αιμορραγία για πολύ περισσότερο από 7 ημέρες θα πρέπει επίσης να αξιολογηθεί από τον γιατρό σας.

Έντονη ακμή

Η ακμή μπορεί να είναι σημάδι ορμονικών προβλημάτων στις γυναίκες και δεδομένου ότι οι ορμόνες επηρεάζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο, αυτό μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα γονιμότητας.

Τρίχες στο πηγούνι ή στο στήθος

Οι τρίχες στο πηγούνι ή το στήθος υποδηλώνουν επίσης ένα πιθανό ορμονικό πρόβλημα στις γυναίκες. Δεν μιλάμε για μία ή δύο αδέσποτες τρίχες που περιστασιακά μπορεί να εμφανιστούν αλλά για έντονη τριχοφυΐα.

periodo.jpg

Απρόβλεπτες, ακανόνιστες περίοδοι

Η διάρκεια ενός εμμηνορροϊκού κύκλου μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 21 και 35 ημερών ωστόσο το κλειδί είναι η σταθερότητα. Η περίοδός σας πρέπει να έρχεται σταθερά κάθε μήνα. Εάν δεν είστε ποτέ σίγουροι πότε θα αδιαθετήσετε, καλό είναι να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας

Απουσία περιόδου

Η απουσία περιόδου δεν είναι καλό σημάδι, εκτός εάν είστε έγκυος. Για τις γυναίκες που είχαν λάβει ορμονική αντισύλληψη και τη σταμάτησαν, ένας ή δύο μήνες χωρίς περίοδο δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved