H Bindi Irwin παλεύει 10 χρόνια με την ενδομητρίωση

Η φωτογραφία στο Instagram μέσα από το νοσοκομείο.

H Bindi Irwin παλεύει 10 χρόνια με την ενδομητρίωση

Κάποιοι ίσως να αναρωτηθείτε ποια είναι η Bindi Irwin. Είναι διάσημη στην Αυστραλία και εμείς εδώ στην Ελλάδα γνωρίζαμε τον πατέρα της. Τον Αυστραλό, Steve Ιrwin ή αλλιώς «Κροκοδειλάκια», που ήταν γνωστός για τις ριψοκίνδυνες εκπομπές του. Δεν δίσταζε να πηδάει στην πλάτη τεράστιων κροκοδείλων και να αρπάζει από την ουρά φονικά φίδια.

https://www.instagram.com/p/Co7mkJYpM9X

Το κοινό των εκπομπών του υπερέβαινε τα 200 εκατομμύρια ανθρώπους και ο θάνατός του (από κεντρί δηλητηριώδους σαλαχιού) το 2006 προκάλεσε έκπληξη.

Η οικογένειά του (σύζυγος, γιος και κόρη) συνεχίζουν την κληρονομιά που άφησε, μέσα από τη δουλειά τους στον εκτεταμένο ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας.

Η κόρη του «Κροκοδειλάκια» παλεύει με την ενδομητρίωση

https://www.instagram.com/p/Cpf6o7YJ0xa

Σε ένα πρόσφατο ποστ της, η Bindi Irwin δημοσίευσε για πρώτη φορά ότι παλεύει με την ενδομητρίωση για περισσότερα από 10 χρόνια - και πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσει στην ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων.

«Πάλευα για πολλά χρόνια και αναρωτιόμουν αν έπρεπε να μοιραστώ αυτό το ταξίδι μαζί σας σε ένα τόσο δημόσιο χώρο. Ένιωσα την ευθύνη να μοιραστώ την ιστορία μου για άλλες γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια», άρχισε η Irwin να γράφει στην μακροσκελή ανάρτησή της.

Η ίδια εξήγησε ότι για περισσότερο από μια δεκαετία, παλεύει με «ανυπέρβλητη κόπωση, πόνο και ναυτία». Πολλές εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρό ολοκληρώθηκαν με έναν γιατρό που της είπε βασικά να το «χωνέψει» επειδή είναι απλώς «κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως γυναίκα». Κάτι που είναι, δυστυχώς, συνηθισμένο για τις γυναίκες. Όπως έγραψε η ίδια, «τα παράτησε εντελώς» και απλώς προσπάθησε να ζήσει με τον πόνο.

Μέχρι που δεν πήγαινε άλλο.

«Αποφάσισα να υποβληθώ σε εγχείρηση για την
ενδομητρίωση», γράφει. «Το να μπω στο χειρουργείο ήταν τρομακτικό, αλλά ήξερα ότι δεν μπορούσα να ζήσω με τον πόνο. Κάθε μέρος της ζωής μου διαλύονταν λόγω του πόνου. Για να συντομεύσουμε την ιστορία, βρήκαν 37 εστίες, μερικές πολύ βαθιές και δύσκολο να αφαιρεθούν, και μια σοκολατοειδή κύστη!».

Τα ενδομητριώματα είναι κυστικές βλάβες που προέρχονται από τη διαδικασία της νόσου της ενδομητρίωσης. Τα ενδομητριώματα εντοπίζονται συχνότερα στις ωοθήκες. Είναι γεμάτα με σκούρο καφέ ενδομήτριο υγρό και μερικές φορές αναφέρονται ως «σοκολατοειδείς κύστεις». Η παρουσία ενδομητριωμάτων υποδηλώνει ένα πιο σοβαρό στάδιο ενδομητρίωσης.

Τα πρώτα λόγια της χειρουργού μετά την επέμβασή της ήταν: «Πώς έζησες με τόσο πόνο;» Και ειλικρινά, είναι τόσο αποκαρδιωτικό να σκεφτόμαστε τη Bindi και όλες τις άλλες γυναίκες που έχουν υποφέρει και συνεχίζουν να υποφέρουν απλώς και μόνο επειδή έτσι είναι η ενδομητρίωση και αυτά είναι τα συμπτώματά της και πρέπει να τα δεχτούν και να ζήσουν με αυτά.

«Ο πόνος ήταν απερίγραπτος», αναφέρει η ίδια η Bindi στην ανάρτησή της.

Η ενδομητρίωση είναι μια ασθένεια όπου ιστός παρόμοιος με την επένδυση της μήτρας αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα, προκαλώντας πόνο ή/και στειρότητα.

Η ασθένεια αφορά περίπου το 10% των γυναικών και των κοριτσιών αναπαραγωγικής ηλικίας από την έναρξη της πρώτης περιόδου τους έως την εμμηνόπαυση. Επιπλέον το 30-50% των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με ενδομητρίωση αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

Είναι μια χρόνια ασθένεια που σχετίζεται με πόνο, ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της περιόδου και της σεξουαλικής επαφής. Επίσης μπορεί να προκαλεί ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό σύστημα και την ούρηση, χρόνιο πυελικό πόνο, κοιλιακό φούσκωμα, ναυτία, κόπωση και μερικές φορές κατάθλιψη, άγχος και στειρότητα.

Η Bindi εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και ενημέρωσε τους θαυμαστές της ότι βρίσκεται στο δρόμο της ανάρρωσης.

https://www.instagram.com/p/CpTYTpsvFIl

«Μπορεί τα πράγματα να φαίνονται καλά εξωτερικά κοιτάζοντας μέσα από το παράθυρο της ζωής κάποιου, ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα», μας υπενθυμίζει. «Παρακαλώ να είστε ευγενικοί και να σταματήσετε πριν ρωτήσετε εμένα (ή οποιαδήποτε γυναίκα) πότε θα κάνουμε περισσότερα παιδιά. Μετά από όλα όσα πέρασε το σώμα μου, νιώθω τρομερά ευγνώμων που έχουμε την υπέροχη κόρη μας. Μοιάζει να είναι το θαύμα της οικογένειάς μας».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved