Μαρία Μενούνος: Το ταξίδι για τη μητρότητα ήταν δύσκολο, μοναχικό και επώδυνο

Η Μαρία Μενούνος θα γίνει μαμά και δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να αποκτήσει το δικό της παιδί.

Μαρία Μενούνος: Το ταξίδι για τη μητρότητα ήταν δύσκολο, μοναχικό και επώδυνο
mariamenounos/instagram

Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια, αποκάλυψε για πρώτη φορά λεπτομέρειες για το δύσκολο ταξίδι της μητρότητας μέσα από το Podcast που ανήρτησε πριν μερικές μέρες.

«Αν εσείς ή κάποιος άλλος που γνωρίζετε αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας, θέλω να ξέρετε ότι βρέθηκα στη θέση σας. Είναι ένα μοναχικό, επώδυνο μονοπάτι που μοιάζει ατελείωτο. Προσπάθησα τα πάντα για να μείνω έγκυος και τίποτε δεν λειτούργησε, παρά τις προσπάθειες που έκανα. Τώρα, σχεδόν μια δεκαετία προσπαθειών και χάρη της παρένθετης μητέρας (ο άγγελός μου) θα ευλογηθώ με το μωρό μου. Στο podcast που θα ακούσετε παρακάτω, μιλάω αποκλειστικά και αποκαλύπτω λεπτομέρειες που ποτέ πιο πριν δεν είχα πει για το ταξίδι της υπογονιμότητας!», έγραψε η Μαρία Μενούνος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ζητώντας από τους διαδικτυακούς της φίλους -ειδικά εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν παιδί- να το ακούσουν.

Και εμείς, το ακούσαμε. Μαζί με όλους εκείνους που ελπίζουν και λαχταρούν να δουν την πολυπόθητη ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης. Και δακρύσαμε.

Η αρχή

Η Μαρία στα 35 της συνειδητοποιεί ότι το παράθυρό της κλείνει γρήγορα... και αποφασίζει να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση επειδή η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ απασχολημένη με τη δουλειά της και δεν είχε χρόνο... Όμως δεν ήθελε να κλείσει και το παράθυρο προς τη γονιμότητα. Κάπως έτσι κατάφερε να καταψύξει υγιή έμβρυα ώστε κάποια στιγμή να γίνει η εξωσωματική γονιμοποίηση και η μεταφορά στην ίδια.

Έκανε τα πάντα για να μείνει έγκυος

Στην κυριολεξία έκανε τα πάντα για να μείνει έγκυος. Προσπαθούσε να μην αγχώνεται, έκανε εξωσωματική, πήγε διακοπές με τον σύζυγό της αλλά τίποτε από αυτά δεν λειτούργησε. Εκείνη την περίοδο όπως λέει και η ίδια και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, έμαθε ότι η μητέρα της έχει καρκίνο. Και ο χρόνος σταμάτησε. Και σταμάτησε ξανά μερικούς μήνες μετά όταν έμαθε ότι και εκείνη είχε καρκίνο.

Τότε ήταν που ο γιατρός της τη συμβούλεψε να μην μείνει έγκυος και κάπως έτσι άρχισε να ψάχνει για παρένθετη μητέρα. Στο θέμα της παρένθετης μητρότητας, ζήτησε βοήθεια από την πολύ καλή της φίλη, Kim Kardashian και αργότερα από τη Zoe Saldana.

mariamenounos_tha-ginei-mama.jpg

mariamenounos/ instagram

Η διαδικασία σταμάτησε εξαιτίας του COVID-19

Υπέγραψε τα χαρτιά για να προχωρήσει η διαδικασία της παρένθετης μητρότητας και τρεις μέρες μετά σταμάτησε (η διαδικασία) εξαιτίας του κορονοϊού.

Αφού οι πρώτοι μήνες πέρασαν και δεν υπήρξε κάποια επιτυχημένη εγκυμοσύνη με την πρώτη παρένθετη μητέρα, αναγκάστηκε να ψάξει να βρει δεύτερη παρένθετη μητέρα και τα κατάφερε.

Μόλις έμαθε ότι κοπέλα που είχε βρει, είναι έγκυος χάρηκε αλλά την ίδια στιγμή όπως αποκαλύπτει και μέσα από το podcast λυπήθηκε γιατί περίμενε να έχουν επιβιώσει τουλάχιστον 2 έμβρυα. Ποτέ δεν περίμενε να υπάρχει τέτοια εναλλαγή συναισθημάτων.

«Μου πήρε ένα λεπτό να το ξεπεράσω, και φυσικά το ξεπέρασα γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για ό,τι μας φέρνει ο Θεός», αναφέρει εξηγώντας στη συνέχεια ότι αν συμβεί ο,τιδήποτε έχει ακόμη ένα υγιές γονιμοποιημένο έμβρυο που θα μπορέσει να κάνει εμβρυομεταφορά στο μέλλον.

Όλα όσα ζει

mariamenounos.jpg

Η Μαρία Μενούνος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι βλέπει μέσω ΖΟΟΜ την παρένθετη μητέρα, με τον ίδιο τρόπο βλέπει τα προγραμματισμένα ραντεβού στον γυναικολόγο, έχει φωτογραφίες και εικόνες από τους υπερήχους, έχει ακούσει την καρδιά του μωρού της και περιμένει πώς και πώς αυτή η εγκυμοσύνη να εξελιχθεί και να κρατήσει στα χέρια της το μωρό που τόσο λαχταρά.

Η στιγμή της ανακοίνωσης στον μπαμπά της

Η Ελληνοαμερικανίδα ήθελε να κάνει έκπληξη στον μπαμπά της και έφτιαξε ένα κουτί ως δώρο και του το πρόσφερε. Αυτό το κουτί έκρυβε τον υπέρηχο του μωρού και μια κάρτα που έγραφε: «Επιτέλους θα γίνεις παππούς».

Τρέξτε το βίντεο στο 25:28:1 λεπτό για να δείτε το στιγμιότυπο.

Κλείνοντας είπε: «Το ταξίδι ήταν δύσκολο και επώδυνο. Θέλω να μοιραστώ με το παιδί μου πολλή αγάπη. Αγάπη που περίμενα πολλά χρόνια να δώσω!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved