Tips να διαχειριστείτε την υπογονιμότητα την περίοδο των γιορτών

Παλεύετε με την υπογονιμότητα; Διαβάστε αυτές τις συμβουλές.

Tips να διαχειριστείτε την υπογονιμότητα την περίοδο των γιορτών
Bigstock

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι λίγο καλύτερα από πέρυσι για τους περισσότερους ανθρώπους. Από την άλλη για κάποιους άλλους που προσπαθούν να γίνουν γονείς, τα Χριστούγεννα μπορεί να φέρουν περισσότερη θλίψη.

Η Mollie Graneek, σύμβουλος, δίνει συμβουλές στα ζευγάρια που έχουν έρθει αντιμέτωπα με την υπογονιμότητα, για να τα βγάλουν πέρα όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και όλο το χρόνο.

Tips για να διαχειριστείτε την υπογονιμότητα

Αναγνωρίστε ότι η υπογονιμότητα είναι μια κρίση. Η εξομάλυνση των συναισθημάτων, η αντιμετώπιση και η αποδοχή τους μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Αντισταθείτε στον πειρασμό να είστε θυμωμένοι με τον εαυτό σας ή τον σύντροφό σας που δεν προσπαθήσατε να γίνετε γονείς νωρίτερα και επικεντρωθείτε λιγότερο στις αρνητικές σκέψεις και περισσότερο στο τι μπορείτε να κάνετε από εδώ και πέρα.

Συνεργαστείτε με τον σύντροφό σας. Τα ζευγάρια που έρχονται αντιμέτωπα με την υπογονιμότητα συχνά αισθάνονται μόνα. Δεν θέλουν να μοιραστούν τα συναισθήματά τους με τον σύντροφό τους γιατί σκέφτονται ότι μπορεί να τους αναστατώσει ή να τους θυμώσει.

Μάθετε και ενημερωθείτε για τις θεραπευτικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Η γνώση θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για το μέλλον σας και πώς θα προχωρήσετε.

Σκεφτείτε τα όριά σας. Σχετικά με την υπέρβαση των ορίων στη θεραπεία γονιμότητας. Αποφασίστε με τον σύντροφό σας πόσο μακριά θα φτάσετε για να γίνετε γονείς. Θα προσπαθήσετε μόνο με εξωσωματική, με παρένθετη μητέρα, μέσω της υιοθεσίας;

Να είσαι καλοί με τον εαυτό σας. Μην αφήνετε την υπογονιμότητα να σας καθορίζει. Ασχοληθείτε με πράγματα που σας αρέσει να κάνετε όπως ο χορός, το μασάζ και οι τεχνικές χαλάρωσης.

Παραμείνετε υγιείς και σε φόρμα. Είναι γνωστό ότι τα ζευγάρια που φροντίζουν αρκετά την υγεία τους και γυμνάζονται, καταφέρνουν να συλλάβουν πιο εύκολα.

Αποφύγετε καταστάσεις που επηρεάζουν τα συναισθήματά σας γύρω από αυτό το θέμα. Π.χ.: αποφύγετε baby shower party ή γενέθλια μικρών παιδιών συγγενικών προσώπων σας και φίλων, αν σας κάνουν να νιώθετε θλίψη. Έχετε δικαίωμα να μην πάτε.

Όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα, θα θέλαμε να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να απολαύσετε την εορταστική περίοδο.

πηγή: hsfc.org.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved