Όταν λέτε «μην αγχώνεσαι» σε μια γυναίκα που προσπαθεί χρόνια να κάνει παιδί

Ένα συγκινητικό βίντεο που κάνει το στομάχι μας να σφίγγεται.

Όταν λέτε «μην αγχώνεσαι» σε μια γυναίκα που προσπαθεί χρόνια να κάνει παιδί
Photo by waitingforababe on Instagram

Υπάρχουν πολλές γυναίκες γύρω μας που παλεύουν με την υπογονιμότητα. Που προσπαθούν μήνες και χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδί. Που παλεύουν καθημερινά με άσχημες σκέψεις και συναισθήματα. Που ακούνε σχόλια που δεν είναι καθόλου παρηγορητικά.

Αυτό θέλησε να δείξει μέσα από την ανάρτησή της η Cate. Μια μέλλουσα μαμά που έχει παλέψει πολύ με την υπογονιμότητα. Μια γυναίκα που από το 2019 παλεύει να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια.

Το 2021 κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τώρα, ένα χρόνο μετά είναι ξανά έγκυος με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το θετικό τεστ εγκυμοσύνης ήρθε τον Ιούλιο του 2022 και καθημερινά αναρτά φωτογραφίες και προσεύχεται η εγκυμοσύνη της να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Στην τελευταία της ανάρτηση μάλιστα έγραψε: «9 εβδομάδων και 5 ημερών. Όλα προς το παρόν τέλεια. Αντιμετωπίζω μια ενοχλητική ημικρανία το τελευταίο 24ωρο αλλά αποδέχομαι οποιοδήποτε σύμπτωμα εμφανίζω!»

https://www.instagram.com/p/CjQm3yZIUfP

Μην λέτε στις γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδί να μην αγχώνονται

Η Cate με ένα βίντεο κατάφερε να δείξει μέσα σε λίγα λεπτά πώς είναι να είσαι μια γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί και πόσο κακό κάνουν οποιαδήποτε σχόλια. Ακόμη και αυτά που λέγονται καλοπροαίρετα.

https://www.instagram.com/p/CjLN7uToNco

Στο βίντεο η ίδια φαίνεται να έχει τρία κουβαδάκια με ενέσεις. Καθώς τα αδειάζει μπροστά της σχολιάζει:

"Όταν λέτε απλά «μην αγχώνεσαι» ή απλά λέτε «Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια φορά. Κάνε θετικές σκέψεις!» ή λέτε «Σταμάτα να προσπαθείς τόσο πολύ και θα συμβεί» ή λέτε «ο Θεός έχει το δικό σχέδιο για εσένα» ή λέτε «Απλά υιοθέτησε! Υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν να υιοθετηθούν!» ή «Μην τα παρατάς, θα συμβεί κάποια στιγμή!».

Όλα αυτά δεν βοηθούν τη γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί. Δεν βοηθά το ζευγάρι να χαλαρώσει. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσθέσουν ένα επιπλέον καρδιοχτύπι απογοήτευσης κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό και κάθε ώρα που περνά από τη ζωή μας και κάνει ακόμη πιο οδυνηρό τον πόνο που νιώθουμε απορρίπτοντας όσα νιώθουμε και όσα περνάμε."

Νιώθει ευγνωμοσύνη για αυτές τις ενέσεις

https://www.instagram.com/p/CilgkoYsjyv

«Πριν από την εξωσωματική γονιμοποίηση είχα την πιο τρελή φοβία με τις βελόνες. Προέρχεται από μια πραγματικά τρομακτική εμπειρία που είχα όταν ήμουν 5 χρονών, και από τότε δεν μπορούσα να δώσω αίμα. Όταν έπρεπε να κάνω κάποιο εμβόλιο ή να κάνω εξετάσεις ξάπλωνα γιατί κάθε φορά λιποθυμούσα. Μισώ τις ενέσεις που κάνω πραγματικά, αλλά τις έχω συνηθίσει και τώρα πιάνω τον εαυτό μου να τις αγαπά και να τρέφει ευγνωμοσύνη για αυτές. Χωρίς αυτές, δεν θα μπορούσα να κάνω ένα μωρό.

Είμαι τόσο ευγνώμων για την επιστήμη και την ιατρική που μας επιτρέπει να έχουμε επιλογή.

Τους είμαι τόσο ευγνώμων που παρακαλώ τον Θεό να με αφήσει να συνεχίσω αυτές τις ενέσεις μέχρι να δω να έχω μια ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη.

Είμαι τόσο ευγνώμων για ό,τι κάνουν για τις γυναίκες που ζουν ό,τι ζω και εγώ.

Είμαι τόσο ευγνώμων που δίνουν σε όλες μας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Είμαι επίσης ευγνώμων που μετά από 11 κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης, μπορώ να τις ανεχτώ. Δείχνουν πόσο δυνατές γινόμαστε μέσα από αυτό το φρικτό ταξίδι!

Τώρα, ας ελπίσουμε η Δευτέρα να μας δώσει τα καλά νέα και να συνεχίσουμε αυτές τις ενέσεις! Και πάλι η ειρωνεία του να θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτές τις ενέσεις είναι αρκετά κωμική αν σκεφτεί κανείς πόσο πολύ τις μισούσα!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved