Μπορώ να μείνω έγκυος πριν την περίοδο;

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να μείνω έγκυος πριν από την έναρξη της περιόδου;

Μπορώ να μείνω έγκυος πριν την περίοδο;
Bigstock

Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος ποικίλλει ανάλογα με το χρόνο και τη διάρκεια του κύκλου σας.

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, η καλύτερη στιγμή για να κάνετε σεξ είναι λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ έχω περίοδο;

Ναι, αλλά είναι απίθανο. Αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σας αν:

  • έχετε πολύ σύντομη διάρκεια περιόδου
  • έχετε περίοδο που διαρκεί αρκετές ημέρες
  • είχατε αιμορραγία κατά την περίοδο της ωορρηξίας (κηλίδες μεταξύ των περιόδων) και λανθασμένα πιστεύατε ότι ήταν μια κανονική περίοδος. Εάν κάνατε σεξ χωρίς προφύλαξη τη δεδομένη στιγμή, θα μπορούσατε να συλλάβετε.
periodo-dio-fores-to-mina-gia-poio-logo-2.jpg

Μπορώ να μείνω έγκυος αμέσως μετά την περίοδο;

Ναι. Αν και δεν θεωρείται ιδανική στιγμή για να μείνετε έγκυος, είναι πιο πιθανό να συλλάβετε μετά παρά κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Αυτό συμβαίνει επειδή πλησιάζει η στιγμή που θα έχετε ωορρηξία.

Υπάρχουν δύο παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος αμέσως μετά την περίοδό σας:

  • Σύντομος εμμηνορροϊκός κύκλος
  • Περίοδος που διαρκεί πολύ

Στα μέσα περίπου του κύκλου της γυναίκας από μία εκ των δύο ωοθηκών απελευθερώνεται ένα ωάριο, το οποίο γονιμοποιείται, αν συναντηθεί με σπερματοζωάριο. Αν μια γυναίκα έχει τον τυπικό κύκλο μήκους περίπου 28 ημερών, η ωορρηξία λαμβάνει χώρα κατά προσέγγισιν δύο εβδομάδες μετά την πρώτη ημέρα της έμμηνου ρύσης (της περιόδου δηλαδή).

period.jpg

Μπορώ να μείνω έγκυος πριν από την περίοδο;

Ναι, αλλά είναι απίθανο και οι πιθανότητες είναι ακόμη μικρότερες να συλλάβετε από ό,τι κατά τη διάρκεια της περιόδου ή αμέσως μετά.

Ωστόσο, εάν έχετε έναν εμμηνορροϊκό κύκλο που είναι μικρότερος από τις τυπικές 28 ημέρες, υπάρχουν λιγότερες ημέρες μεταξύ της ωορρηξίας και της έναρξης της επόμενης περιόδου σας κατά τις οποίες δεν είστε γόνιμες. Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος ακριβώς πριν από την περίοδό σας αυξάνονται εάν έχετε μικρότερο κύκλο και μειώνονται εάν έχετε μεγαλύτερο κύκλο.

Πηγή: babycenter.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved