Ανδρική γονιμότητα: Ποια είναι η πιο γόνιμη ηλικία για έναν άνδρα;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανδρική γονιμότητα και το βιολογικό ρολόι του άνδρα.

Ανδρική γονιμότητα: Ποια είναι η πιο γόνιμη ηλικία για έναν άνδρα;
Bigstock

Προβλήματα γονιμότητας δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες.

Αν και δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια σε ποια ηλικία οι άνδρες είναι πιο γόνιμοι, γνωρίζουμε ότι η μείωση της ανδρικής γονιμότητας ξεκινά συνήθως στην ηλικία των 35 ετών.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι οι περισσότεροι άνδρες παρουσιάζουν σημαντική μείωση της γονιμότητας μετά την ηλικία των 40 ετών.

Unhappy Asian Woman Holding And Looking Pregnancy Test And A Negative Result Her Worried About The R

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, φαίνεται ότι η μείωση της γονιμότητας αρχίζει περίπου στην ηλικία των 35 ετών. Μάλιστα όπως προέκυψε σε άλλη μελέτη, άνδρες άνω των 35 ετών είχαν ποσοστά γονιμότητας 25% σε σύγκριση με τους άνδρες κάτω των 35 ετών που τα ποσοστά γονιμότητας ανήλθαν στο 52%.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι ακόμα μία μελέτη, η οποία αξιολόγησε τη σχέση μεταξύ της ηλικίας και των παραμέτρων του σπέρματος.

Το συμπέρασμα ήταν ότι η μείωση της ανδρικής γονιμότητας ξεκινά στα 35 ενώ η κορύφωσή της είναι μεταξύ 30 και 35 ετών.

Ποιότητα σπέρματος

Όπως αναφέρει έκθεση στο Better Health, η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται σε έναν άνδρα ηλικίας περίπου 40 έως 45 ετών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι πιθανότητες αποβολής ή εμβρυϊκού θανάτου είναι σημαντικά υψηλότερες.

Η υπογονιμότητα στους άνδρες μπορεί να προκληθεί λόγω διαφορετικών παραγόντων.

Το αλκοόλ, το κάπνισμα, η θεραπεία του καρκίνου και ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή της λειτουργίας των όρχεων ή της εκσπερμάτωσης.

Ενώ η γήρανση μπορεί να επιβραδύνει τις σωματικές λειτουργίες, οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής παίζουν επίσης σημαντικό παράγοντα στη γονιμότητα του άνδρα.

Η υγεία ενός σπέρματος βασίζεται σε ποικίλες πτυχές της ποσότητας, της δομής και της κίνησης. Εάν το σπέρμα έχει λιγότερα από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο, θα είναι δύσκολο για έναν άνδρα να γίνει πατέρας.

ipogonimotita.jpg

Μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανδρική υπογονιμότητα;

Ιατρικές, χειρουργικές ή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θεραπείες ανάλογα με την υποκείμενη αιτία μπορεί να αντιμετωπίσουν την ανδρική υπογονιμότητα. Ο γιατρός εξετάζοντας το ζευγάρι θα προτείνει κι άλλες εναλλακτικές σχετικά με τις δυνατότητες απόκτησης παιδιού.

Πηγές: news18.com, givelegacy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved