Διακοπές και υπογονιμότητα: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος σύλληψης το καλοκαίρι

Υπογονιμότητα: Τρόποι να ξεχαστείτε στις διακοπές.

Διακοπές και υπογονιμότητα: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος σύλληψης το καλοκαίρι
Bigstock

To καλοκαίρι είναι εδώ, είστε διακοπές, αλλά δεν μπορείτε να περάσετε καλά γιατί σκέφτεστε όλη την ώρα το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με την σύλληψη;

Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την κατάθλιψη των διακοπών και θα αποσπάσουν το μυαλό σας από την υπογονιμότητα.

Να είστε "υγιείς εγωιστές"

Παρακαλούμε συμπεριφερθείτε με «εγωιστικούς» (υγιείς εγωιστικούς) τρόπους που ταιριάζουν σε εσάς και τον σύντροφό σας. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που περνάτε μόνοι σας ή/και με την οικογένεια και τους φίλους πρέπει να φιλτράρεται με γνώμονά την ψυχική σας ηρεμία.

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό να επισκεφτείτε μια φίλη σας που είναι έγκυος αυτό το καλοκαίρι. Δεν πειράζει, δεν σημαίνει ότι είστε «παρτάκηδες», αλλά ότι ακούτε τα όριά σας, και προστατεύετε την ψυχολογία σας.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή

Υπάρχουν πολλές λύσεις αντιμετώπισης της υπογονιμότητας, μην ξεχνάτε ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει, επομένως μπορεί του χρόνου το καλοκαίρι να το περάσετε μαζί με το παιδάκι σας.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Πηγαίνετε με τον σύντροφό σας σε ένα ιδιαίτερο εστιατόριο στο νησί που είστε, κάντε μια εκδρομή σε μια μακρινή και ωραία παραλία, κάντε μασάζ σε κάποιο σπα, οτιδήποτε λειτουργεί για εσάς και σας χαλαρώνει.

Μην ξεχνάτε την υγεία σας

Προσπαθήστε να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής ακόμα και στις διακοπές: Τρώτε υγιεινά γεύματα ,ξεκουραστείτε, κοιμηθείτε επαρκείς ώρες και μην πίνετε πολύ αλκοόλ.

Βρείτε υποστήριξη

Σχεδιάστε να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης, διαδικτυακά ή δια ζώσης, έτσι ώστε να είστε ανάμεσα στους ανθρώπους που καταλαβαίνουν και δεν προσφέρουν τι περνάτε, και δεν κάνουν κακεντρεχή σχόλια.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές αυτοφροντίδας για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, να ξέρετε ότι μετά τις διακοπές, θα είστε έτοιμες και ξεκούραστες για μια θεραπεία γονιμότητας.

Με πληροφορίες από: atlantainfertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved