Πώς θα ενισχύσετε την υγεία σας πριν την εγκυμοσύνη

Tips για να βελτιώσετε την υγείας σας πριν την σύλληψη

Πώς θα ενισχύσετε την υγεία σας πριν την εγκυμοσύνη
Bigstock

Όταν αποφασίσετε ότι είστε έτοιμες να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλά: χρονοδιάγραμμα, αποφάσεις, καριέρα, οικονομικά και η αλλαγή της ζωής στη μετάβαση στη γονεϊκότητα.

Η βελτίωση της υγείας σας πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για την εγκυμοσύνη.

Ακολουθούν 5 τρόποι για να καλυτερεύσετε την υγεία σας πριν τη σύλληψη:

Ξεκινήστε να παίρνετε μια προγεννητική βιταμίνη

Είναι σημαντικό να βρείτε μια προγεννητική βιταμίνη με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να διατηρήσει μια υγιή εγκυμοσύνη. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστείτε είναι οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το ασβέστιο και ο σίδηρος.

Επιπλέον, το φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην αρχή της εγκυμοσύνης για να υποστηρίξει την ταχεία ανάπτυξη των κυττάρων.

Ελέγξτε τα τρέχοντα φάρμακα με το γιατρό σας

Εάν αυτή τη στιγμή παίρνετε φάρμακα, συμπληρώματα ή χάπια οποιουδήποτε είδους, επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό σας και ελέγξτε τους πιθανούς κινδύνους, ή τα οφέλη από τη συνέχιση του καθενός καθώς αρχίζετε να προσπαθείτε να συλλάβετε.

Μερικές φορές, τα τρέχοντα φάρμακα μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθούν ή να μειωθούν εάν δεν είναι ασφαλή για την υγεία σας στην εγκυμοσύνη. Πάντα συζητάτε τυχόν ανησυχίες με το γιατρό σας και μην σταματήσετε ποτέ να παίρνετε φάρμακα χωρίς ιατρική επίβλεψη.

Ξεκινήστε διαλογισμό

Η προσθήκη ολιστικών πρακτικών όπως ο βελονισμός, η άσκηση, ο διαλογισμός ή η γιόγκα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό και επιβραδύνοντας την αναπνοή σας, επιτρέποντάς σας να χαλαρώσετε και να απογοητεύεστε καθώς προχωράτε στη διαδικασία της προσπάθειας να συλλάβετε.

Καθιερώστε μια σωστή δίαιτα

Η κατανάλωση ολόκληρων γευμάτων, με πλούσια και θρεπτικά συστατικά είναι ένα από τα πρώτα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε τα θεμέλια για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες, η συζήτηση με έναν διατροφολόγο (ιδιαίτερα με κάποιον που ειδικεύεται στη γονιμότητα) μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε ή να λάβετε υποστήριξη με αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής.

Κόψτε το κάπνισμα

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι το αδιανόητο, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Το κάπνισμα και το παθητικό κάπνισμα μπορεί να έχουν τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στη γονιμότητα και στην υγιή εγκυμοσύνη.

Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των ωαρίων, το χρόνο μέχρι την εμμηνόπαυση, να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής και να επηρεάσει την υγεία μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης.

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved