Θέλεις να μείνεις έγκυος; Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να συλλάβεις

Αν θες να μείνεις έγκυος η σωστή στιγμή είναι το παν!

Θέλεις να μείνεις έγκυος; Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να συλλάβεις
Bigstock

Θες να μείνεις έγκυος; Ο συγχρονισμός είναι το παν.

Τα σπερματοζωάρια μπορούν να ζήσουν για δύο έως τρεις ημέρες, αλλά το ωάριο ζει μόνο για περίπου 12 έως 24 ώρες. Για να να αυξήσετε την πιθανότητα σύλληψης, είναι σημαντικό να έχετε σεξουαλική επαφή περισσότερο από μία φορά γύρω από το χρόνο της ωορρηξίας.

Μια καλή προσέγγιση είναι η ερωτική πράξη να γίναι μία έως δύο ημέρες πριν από την ωορρηξία και πάλι την ημέρα που έχετε ωορρηξία. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι υγιή τα σπερματοζωάρια που περιμένουν στη σάλπιγγα, όταν ένα ωάριο απελευθερώνεται.

Έλεγξε την ωορρηξία σου για να μείνεις έγκυος πιο γρήγορα!

Φυσικά, πότε ακριβώς μια γυναίκα έχει ωορρηξία δεν είναι αποσαφηνισμένο. Όλα εξαρτώνται από το μήκος του εμμηνορροϊκού κύκλου σας. Μια γυναίκα έχει ωορρηξία συνήθως περίπου 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο της – όχι στα μέσα του κύκλου, όπως είναι ευρέως διαδεδομένο.

Εάν έχεις ένα κύκλο 28 ημερών, η οποία είναι ο μέσος όρος, τότε θα έχεις ωορρηξία στη μέση της διάρκειας του κύκλου σου. Αλλά εάν έχεις ένα κύκλο 35 ήμερων , θα έχεις ωορρηξία γύρω από την 21η ημέρα, όχι τη 17η ημέρα.

Βρες την καλύτερη στιγμή για να μείνετε έγκυος

Εάν θέλεις να μείνεις έγκυος και έχεις τακτικές περιόδους, η καλύτερη στιγμή για να συλλάβεις είναι την ημέρα πριν την ωορρηξία. Έχεις επίσης καλές πιθανότητες να συλλάβεις πέντε ημέρες πριν την ωορρηξία, καθώς και την ημέρα της ωορρηξίας.

Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν μια ποικιλία μεθόδων και προϊόντων γονιμότητας για να παρακολουθούν τις αλλαγές στη βασική θερμοκρασία του σώματός τους και την τραχηλική βλέννα τους.

Προσοχή όμως μην αποκτήσεις εμμονική συμπεριφορά, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό για τη σχέση με τον σύντροφό σου. Εάν ήδη παρακολουθείς και συλλέγεις όλα αυτά τα δεδομένα, ο γιατρός σου σίγουρα θα τα λάβει υπόψη.

Εάν, ωστόσο είσαι υγιής και έχεις τακτικές περιόδους, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μείνεις έγκυος είναι απλώς να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αντισύλληψη.

Με πληροφορίες από: yourfertility.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved