Πώς να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας κάνοντας γιόγκα

Γονιμότητα: Ενισχύστε την κάνοντας γιόγκα – Τα οφέλη και ασκήσεις.

Πώς να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας κάνοντας γιόγκα
Bigstock

Η γιόγκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη γυμναστικής τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα δεδομένου ότι τα οφέλη της είναι σωματικά και ψυχολογικά. Η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει και τη γονιμότητα σύμφωνα με του ειδικούς και παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα οφέλη για εσάς που θέλετε να συλλάβετε.

Γονιμότητα: Οφέλη γιόγκα

Στην Αμερική 1 στα 8 ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Σύμφωνα με έρευνες στις περιπτώσεις αυτές, η δυσκολία σύλληψης οφείλεται κατά 1/3 στην γυναικεία υπογονιμότητα, κατά ακόμα 1/3 στην ανδρική γονιμότητα και το τελευταίο 1/3 σε συνδυασμό των δύο ή στη λεγόμενη ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Γιατί να επιλέξετε τη γιόγκα για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας;

Βοηθάει στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους

Τα παραπάνω κιλά και ειδικά οι περιπτώσεις παχυσαρκίας έχουν συσχετιστεί με τις αυξημένες πιθανότητες για προβλήματα υπογονιμότητας. Η άσκηση σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών, στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους άρα και για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας.

yoga-gonimotita.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash / Dane Wetton

Καταπολεμά το άγχος

Έρευνες δείχνουν ότι το 40% των γυναικών που ακολουθούν κάποιου είδους θεραπεία για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας βιώνουν έντονο άγχος, κατάθλιψη ή και τα δύο.

Οι ασκήσεις γιόγκα εμπεριέχουν ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους.

Ισορροπεί τις ορμόνες

Σύμφωνα με ιατρικό δημοσίευμα του 2012, τα αυξημένα επίπεδα του άγχους προκαλούν ανισορροπία στις ορμόνες. Κάνοντας συστηματικά γιόγκα μπορείτε να χαλαρώσετε κάτι που θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας. ν

Ενισχύει την παραγωγή σπερματοζωαρίων

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων στους άνδρες μπορεί να αποδοθεί σε διάφορες αιτίες, όπως είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η παχυσαρκία ή ακόμα και η έκθεση σε χημικές ουσίες. Μελέτη του 2013 έδειξε ότι η κάνοντας γιόγκα συστηματικά, μπορείτε να μειώσετε το άγχος, βοηθάτε το σώμα σας να λειτουργεί καλύτερα και ενισχύετε την παραγωγή των σπερματοζωαρίων.

Υπάρχουν διάφορα είδη γιόγκα και το κάθε ένα εστιάζει και κάπου διαφορετικά.

Τα πιο ήπια είδη γιόγκα είναι τα εξής:

  • Hatha
  • Lyengar
  • Restorative

Πιο έντονα είναι τα παρακάτω είδη γιόγκα:

  • Bikram
  • Ashtanga
  • Vinyssa

Εάν θέλετε να εντάξετε τη γιόγκα στην καθημερινή σας ρουτίνα για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας, καλό είναι να ρωτήσετε και να συμβουλευτείτε τον εκπαιδευτή σας.

Στο παρακάτω βίντεο ωστόσο, μπορείτε να δείτε μερικές απλές πόζες που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας, οι οποίες είναι κατάλληλες ακόμα και για αρχάριους.

Ασκήσεις γιόγκα για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved