«Η υπογονιμότητα είναι εξουθενωτική»

Ο αγώνας μίας γυναίκας να γίνει μητέρα και τα μηνύματα προς όλες εμάς.

«Η υπογονιμότητα είναι εξουθενωτική»
Instagram @while_we.wait

Χρόνιες προσπάθειες σύλληψης, δύο αποβολές, αποτυχημένες εξωσωματικές, αποτυχημένες εμβρυομεταφορές. Η Sarah Shockley και ο σύζυγός της προσπαθούν εδώ και χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδί, ένα όνειρο που ακόμα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Το δύσκολο αυτό ταξίδι περιγράφει η Sarah μέσα από ένα Instagram account που έχει δημιουργήσει ακριβώς για αυτό το σκοπό. Στο @while_we.wait δημοσιεύει όλα όσα κάνει για να αποκτήσει ένα μωρό (θεραπείες, εξωσωματικές κτλ), ενημερώνει τους ακολούθους της για την κάθε διαδικασία και παράλληλα στέλνει τα δικά της μηνύματα για να δώσει κουράγιο σε άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση.

«Η υπογονιμότητα είναι πολλά περισσότερα από το ότι απλώς δεν μπορείς να κάνεις παιδιά» γράφει σε ένα. «Η υπογονιμότητα είναι εξουθενωτική» σε ένα άλλο. Αλήθειες που μόνο όσες γυναίκες έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση μπορούν να καταλάβουν.

Λίγες εβδομάδες πριν, η Sarah αποκάλυψε στους διαδικτυακούς της φίλους ότι επιτέλους είναι έγκυος. Για τη δημοσίευσή της επέλεξε μία φωτογραφία με έναν πίνακα όπου γράφει σε νούμερα τις χρόνιες προσπάθειες σύλληψης και πολλές από τις ενέσεις που χρειάστηκε να κάνει όλο αυτό το διάστημα.

«Παιδιά…. Πέτυχε! Πραγματικά πέτυχε! Ακόμα είμαι σοκαρισμένη! Ο Kevin δε σταμάτησε να χαμογελάει από τότε που το μάθαμε κι εγώ ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Όμως, είμαι έγκυος! Ένα μωρό μεγαλώνει μέσα μου. Ένας μικρός Kevin για τον οποίο προσευχήθηκα και δεν σταμάτησα να προσεύχομαι από την μέρα του γάμου μας. Αυτό είναι 1672 μέρες ακριβώς.»

egkyomsyni upogonimotita apovoli

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @while_we.wait

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Λίγες εβδομάδες μετά απέβαλε.

«Δεν θα πω ψέματα. Δεν είμαι καλά. Όλο αυτό ήταν απίστευτα δύσκολο για μένα. Εξωτερικά φαίνομαι μία χαρά. Όπως κάθε άλλος άνθρωπος σε μία φυσιολογική μέρα. Εσωτερικά όμως, είμαι πληγωμένη. Πονάω. Πονάει η καρδιά μου».

Η Sarah όμως είναι μαχήτρια και δεν το βάζει κάτω. Συνεχίζει τις προσπάθειες, πιο δυνατή, πιο γενναία.

mama ypogonimotita 9

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @while_we.wait

Οι αναρτήσεις της δίνουν δύναμη σε γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση και ένα σπουδαίο μήνυμα σε όλες μας, μαμάδες και μη. Η μητρότητα δεν είναι δεδομένη. Ας εκτιμάμε την κάθε στιγμή. Και ας μην ρωτάμε άλλα ζευγάρια πότε θα κάνουν παιδί. Ίσως η ιστορία τους είναι σαν της Sarah και του Kevin, ίσως δίνουν τη δική τους δύσκολη μάχη.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Sarah στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved