Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρωτάς μία γυναίκα πότε θα κάνει παιδιά

Την απάντηση δίνει μία γυναίκα που δίνει τη δική της μάχη με την υπογονιμότητα.

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να ρωτάς μία γυναίκα πότε θα κάνει παιδιά
Instagram @waitingforbabywunder

Για την Monica η δημιουργία οικογένειας, ήταν και είναι όνειρο ζωής. Τα τελευταία χρόνια εκείνη και ο σύντροφός της δίνουν τη δική τους μάχη με την υπογονιμότητα και σύντομα ελπίζουν να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας.

Η Monica είναι αρκετά ενεργή στα social media και οι περισσότερες αναρτήσεις της αφορούν τα προβλήματα γονιμότητας που αντιμετωπίζει. Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, μοιράζεται τις δικές της εμπειρίες και ελπίζει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε άλλες γυναίκες.


https://www.instagram.com/p/CIlg305Bz4o/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Πότε θα κάνεις παιδιά;», «Γιατί δεν έχεις κάνει παιδιά είναι ερωτήσεις που και η ίδια έχει δεχτεί πολλές φορές. Η παρακάτω πρόσφατη ανάρτησή της, είναι αποστομωτική και δίνει την απάντηση γιατί δεν πρέπει να κάνουμε αυτήν την ερώτηση σε καμία γυναίκα.

«”Πού είναι τα μωρά σου; Νομίζαμε ότι θα είχες ήδη παιδιά μέχρι τώρα”

Δεν κάνω πλάκα, η μητέρας μίας παιδικής μου φίλης, ένας άνθρωπος με τον οποίο δεν είμαστε ιδιαίτερα κοντά, με ρώτησε φωνάζοντας το παραπάνω μόλις με είδε να βγαίνω από το αμάξι μου αυτό το Σαββατοκύριακο.

Είναι όλες αυτές οι αδιάκριτες ερωτήσεις που πρέπει να υποστούμε. Πρέπει να μάθουμε πώς θέλουμε να απαντάμε, γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτή είναι μία φυσιολογική ερώτηση.

Έναν χρόνο πριν θα προσπαθούσα να το πάρω στην πλάκα και να απαντήσω με χιούμορ. Μετά, όταν έμενα μόνη μου, θα έκλαιγα. Τον τελευταίο ένα χρόνο, όμως, έμαθα ότι αυτό που είναι καλύτερο για μένα, είναι να είμαι ειλικρινής.

Έτσι, της είπα αυτό είναι ένα οδυνηρό θέμα για μένα. Ότι εγώ και ο Ben αντιμετωπίζουμε προβλήματα γονιμότητας και ότι κι εμείς ελπίζαμε ότι μέχρι τώρα θα είχαμε κάνει πανέμορφα μωρά. Της είπα επίσης ότι τα τελευταία χρόνια ένιωθα απομονωμένη και ότι δεν πρόκειται να το κάνω αυτό πια. Όσο πιο ευγενικά μπορούσα, της εξήγησα ότι μου έκανε μία ερώτηση κι εγώ της απάντησα με ειλικρίνεια.

Ήμουν περήφανη για τα όσα της είπα και γιατί μπόρεσα να καταλάβω ότι αυτή η ερώτηση στην πραγματικότητα είναι ένδειξη αγάπης και ενδιαφέροντος. Αυτή η γυναίκα είχα άγνοια και ελλιπή ενημέρωση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και αυτό είναι λάθος της κοινωνίας μας και όχι του ανθρώπου που κάνει μία τέτοια ερώτηση. Δεν ήθελε να με πληγώσει, όμως το έκανε και τώρα το γνωρίζει.

Ελπίζω ότι μιλώντας με ειλικρίνεια για τα όσα νιώθω, αυτή η γυναίκα θα το ξανασκεφτεί εάν πρόκειται να κάνει την ίδια ερώτηση και σε κάποιον άλλον στο μέλλον.»

pote tha kaneis paidia erwtisi 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @waitingforbabywunder

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της Monica στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved