"Όλες εσείς που έχετε ένα μωρό στην καρδιά αλλά όχι στη μήτρα, δεν είστε μόνες"

Οι αναρτήσεις της Steffi που δίνει τη δική της μάχη με την υπογονιμότητα, δίνουν κουράγιο σε άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση.

"Όλες εσείς που έχετε ένα μωρό στην καρδιά αλλά όχι στη μήτρα, δεν είστε μόνες"
Instagram @steffis_diary

Ένα ζευγάρι χρειάζεται περίπου τέσσερις με έξι μήνες για να συλλάβει, με ένα ποσοστό της τάξεως 85-95% να τα καταφέρνει τελικά. Και αυτό είναι γεγονός. Πολλά είναι και τα ζευγάρια που ονειρεύονται να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και δίνουν πολυετή μάχη με την υπογονιμότητα, άλλοι λόγω κάποιου ιατρικού προβλήματος και άλλοι για άγνωστους λόγους.

Η Steffi και ο σύντροφός της προσπαθούν να κάνουν παιδί περίπου δύο χρόνια και ήδη έχουν χάσει ένα μωρό μετά την έβδομη εβδομάδα κύησης. Είναι και οι δύο μικροί σε ηλικία και σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν υπάρχει κάποια πρόβλημα που να εμποδίζει τη σύλληψη. Η Steffi δεν το βάζει κάτω και οι αναρτήσεις της στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, Steffies' Diary, στο αποδεικνύουν.

ypogonimotita fvtografies instagram 5

Η νεαρή γυναίκα δεν αντιμετωπίζει την υπογονιμότητα ως ταμπού. Θέλει να αποκτήσει ένα παιδί, και παρόλο που ο δρόμος για τη μητρότητα μέχρι στιγμής δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, δεν το βάζει κάτω. Μιλάει ανοιχτά για αυτή τη μάχη και αδιάκοπη προσπάθεια, για την έντονη επιθυμία της, για τα συναισθήματα που βιώνει και την ελπίδα που σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπει.

Ένας από τους λόγους που κάνει τις συγκεκριμένες αναρτήσεις είναι για να δώσει κουράγιο και σε άλλες γυναίκες που βρίσκονται στην ίδια θέση. Ένα μήνυμα άλλωστε που επαναλαμβάνετε συχνά είναι "Δεν είσαι μόνη". Και είναι η αλήθεια.

"Όλοι μου λένε ότι μπορώ να μείνω ξανά έγκυος και να κάνω άλλο μωρό, όμως εγώ ήθελα αυτήν την εγκυμοσύνη" έγραψε λίγο μετά την αποβολή της.

ypogonimotita fvtografies instagram 2

"Το μυαλό μου λέει ότι θα συμβεί, αλλά η καρδιά μου αναρωτιέται το πότε"

"Ξέρω ότι είναι δύσκολο να είσαι πολεμιστής, όταν θέλεις απλώς να είσαι μαμά"

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα της Steffi σε άλλες γυναίκες. Εκείνη και ο σύντροφός της δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια και ελπίζουν ότι σύντομα, θα δουν τις πολυπόθητες δύο γραμμούλες στο τεστ εγκυμοσύνης.

ypogonimotita fvtografies instagram 1

"Ανέβασα αυτή τη φωτογραφία και πέρυσι, αλλά επειδή ακόμα προσπαθούμε και ελπίζουμε, την δημοσιεύω ξανά.

Είμαι γεμάτη ελπίδα για το μέλλον.

Κάποια στιγμή θα έρθει και η δική μας η σειρά, όπως συνέβη και σε τόσους ακόμα που μέχρι πρότινος περίμεναν. Δεν είναι πάντα εύκολο και υπάρχουν πολλές σκοτεινές ημέρες με πολλή βροχή. Υπάρχουν όμως και τόσες καλές ημέρες, με λιακάδα και ανυπομονησία για όλα αυτά που θα έρθουν."

Δείτε περισσότερες από τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Steffi στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved