Υπογονιμότητα: Πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε πριν επισκεφθείτε γιατρό

Γεγονός: Ένα ζευγάρι χρειάζεται 4-6 μήνες για να καταφέρει να συλλάβει με ένα ποσοστό της τάξεως 85-95% να τα καταφέρνει τελικά.

Υπογονιμότητα: Πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε πριν επισκεφθείτε γιατρό

Για κάποιους όμως η "σύλληψη" είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά αν υπάρχουν προβλήματα υγείας που το ζευγάρι δεν έχει ανακαλύψει και ανακαλύπτει τελικά μέσα από μια σειρά εξετάσεων που κάνει μετά την προτροπή γιατρού.

Πριν φτάσετε όμως στο σημείο να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό γιατρό μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι κάποιο από τα παρακάτω πράγματα.

Μη χρησιμοποιείτε λιπαντικά

Κάποια από τα λιπαντικά που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της επαφής, περιέχουν σπερματοκτόνα, σύμφωνα με τον Jerald Goldstein, MD. Ο ίδιος προτείνει το ελαιόλαδο στην περίπτωση κάποιου λιπαντικού, που δεν επηρεάζει καθόλου το σπέρμα.

gonimotita fisikoi tropoi 4

Συμπληρώματα διατροφής με μυοϊνοσιτόλη

Για κάποια γυναίκα που δεν έχει ωορρηξία τακτικά, έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη μυο-ινοσιτόλης μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κύκλου, συμβάλοντας έτσι στη γρήγορη σύλληψη.

Βιταμίνη 6 και ψευδάργυρος

Οι βιταμίνες και τα μέταλλα παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική μας υγεία - και στη γονιμότητα. Η βιταμίνη Β6 βοηθά στη ρύθμιση της ωορρηξίας ενώ ο ψευδάργυρος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη.

Βελονισμός

Αν δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος, ειδικοί συμβουλεύουν τις "γυναίκες να δοκιμάσουν τον βελονισμό για τρεις έως έξι μήνες για να βοηθήσουν στην αύξηση της «ροής του αίματος στη μήτρα και τις ωοθήκες, διεγείροντας το νευρικό σύστημα".

Μέσω του βελονισμού, οι γυναίκες μπορούν να ρυθμίσουν τις ορμόνες στο σώμα τους που μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που εμποδίζουν την εγκυμοσύνη. Διαβάστε περισσότερα σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2003.

gonimotita fisikoi tropoi 1

Αυξήστε τη συχνότητα του σεξ

Υπάρχουν πολλές απόψεις για το πόσο συχνά πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι σεξ για να συλλάβει ένα μωρό. Συγκεκριμένος αριθμός επαφών μέσα στην εβδομάδα δεν υπάρχει, όμως οι ειδικοί προτείνουν το ζευγάρι να κάνει πάνω από 2-3 φορές σεξ την εβδομάδα.

Πιείτε περισσότερο νερό

Η λήψη αρκετού νερού είναι ζωτικής σημασίας για τη γονιμότητα, διότι βοηθά στην αποβολή των τοξινών στο σώμα και βοηθά στην παραγωγή φιλικής προς το σπέρμα τραχηλικής βλέννας.

gonimotita fisikoi tropoi 5

Ελέγξτε τη διατροφή σας

Θα πρέπει η διατροφή σας να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, σίδηρο, βιταμίνες και φυλλικό οξύ.

Κοιμηθείτε 7-8 ώρες την ημέρα

Ο ύπνος είναι σημαντικός ακόμη και πριν την εγκυμοσύνη. Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος πρέπει να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε αρκετά.

πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved