Φτιάξτε ένα βατραχάκι για το μικρό σας με 7 εύκολα βήματα! (εικόνα)

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική. Θέλουν από μικρά να μπορούν να φτιάχνουν περίτεχνες ζωγραφιές τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο σπίτι.

Φτιάξτε ένα βατραχάκι για το μικρό σας με 7 εύκολα βήματα! (εικόνα)

Κάποιοι γονείς, έχουν το χάρισμα να μπορούν να ζωγραφίζουν καταπληκτικά, κάποιοι άλλοι απλά να σκιτσάρουν τα βασικά όπως ένα σπιτάκι, ένα λουλούδι, μια βαρκούλα άντε και κανένα βουνό. Αλλά μέχρι εκεί! Τι γίνεται όμως, όταν τα παιδιά μας, ζητούν ένα ζωάκι και επιμένουν; Δυστυχώς, ένα «Δεν μπορώ καρδιά μου» δεν είναι αρκετό για εκείνο, μιας και στα μάτια του μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Φανταστείτε λοιπόν την απογοήτευσή του, όταν πείτε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι; Παρακάτω θα βρείτε εύκολες οδηγίες για να μάθετε να φτιάχνετε ένα βατραχάκι στα παιδιά σας. 7 βήματα είναι αρκετά για να το καταφέρετε.

Δείτε παρακάτω την εικόνα και ακολουθήστε τις οδηγίες μας

  1. Φτιάξτε δύο κύκλους για μάτια
  2. Ενώστε τα μάτια με μια καμπυλωτή γραμμή
  3. Φτιάξτε το στόμα με ένα μικρό βουναλάκι
  4. Ενώστε τα μάτια από την κάτω πλευρά δημιουργώντας ένα ημικύκλιο
  5. Άλλο ένα μικρότερο ημικύκλιο θα χρειαστείτε για τη γλώσσα, κάτω από το στόμα
  6. Φτιάξτε δύο (ω) ωμέγα λίγο παρακάτω από το κεφάλι
  7. Φτιάξτε άλλο ένα μεγαλύτερο ημικύκλιο κάτω από το κεφάλι και τραβήξτε γραμμές από τα ωμέγα για να ενώσετε τα πόδια.

Ορίστε, καταφέρατε να φτιάξετε για πρώτη φορά έναν βάτραχο πολύ εύκολα. Τώρα μπορείτε να δώσετε στο μικρούλι σας να το χρωματίσει με ότι χρώματα θέλει. Εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία ωστόσο, για να μάθετε στο παιδί σας κάποια πράγματα για τα βατραχάκια. Όπως για παράδειγμα ότι είναι αμφίβιο, ότι αλλάζει χρώμα ώστε να προσαρμόζεται στο περιβάλλον όπου ζει και ότι τρέφεται με έντομα.

Αστείο, επίσης τα παιδιά βρίσκουν τον ήχο του βατράχου. Αν το παιδί σας δεν γνωρίζει, λοιπόν πώς κάνει ο βάτραχος, τότε πείτε του εσείς «Κουάξ». Ο ήχος θα του φανεί αστείος και θα θέλει να τον μιμηθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved