Φτιάξτο μόνη σου! Διακοσμητικό τοίχου από τελαράκι κεντήματος!

Μου ζητάτε πολύ καιρό αυτήν την ιδέα και επιτέλους βρήκα χρόνο όχι μόνο να σας το φτιάξω αλλά και να σας δείξω βήμα βήμα πως μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας διακοσμητικά τοίχου από τελαράκια κεντήματος!

Φτιάξτο μόνη σου! Διακοσμητικό τοίχου από τελαράκι κεντήματος!

Θα χρειαστείτε λοιπόν ένα τελαράκι κεντήματος στο μέγεθος της αρεσκείας σας και ένα μη ελαστικό ύφασμα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής!

Κόβετε έναν κύκλο από το ύφασμα, που να είναι 4-5 εκ. πιο μεγάλος από το τελαράκι σας! Και το στερεώνετε σφίγγοντας το μεταλλικό κούμπωμα του τελάρου ώστε να τεντωθεί το ύφασμα πάρα πολύ!

telaraki01 1

Στην άκρη του υφάσματος που προεξέχει περνάτε με απλή βελονιά κλωστή (θα το χρειαστείτε παρακάτω για να ολοκληρώσετε την κατασκευή!) Διακοσμείστε το τελαράκι σας μέ ό,τι στοιχεία θέλετε, λουλουδάκια, κουμπάκια, πούλιες, χάντρες, κορδέλες κλπ! Αφήστε την φαντασία σας ελέυθερη!
Εγώ έραψα τσόχινες πεταλουδίτσες, έραψα πολλές μικρές πούλιες σε σχήμα λουλουδιού, στερέωσα κορδέλες και κόλλησα φιογκάκια για να φτιάξω ένα δωράκι για την μικρή "Ποπότα", την Παναγιώτα που έκλεισε τα 2 της χρόνια πριν λίγες ημέρες!

telaraki03 1
telaraki04 1

Αφού διακοσμήσετε λοιπον το τελαράκι σας όπως σας αρέσει,τραβάτε την κλωστή από την άκρη του υφάσματος που είχατε αρχικά ράψει για να στερεωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ύφασμα πάνω στο τελάρο και να μην έχετε τον φόβο ότι θα χαλαρώσει με τον καιρό...

telaraki05 1

Extra tips:
-Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε πουά,καρό ή άλλο εμπριμέ ύφασμα και πάνω κολλήστε μονόχρωμα στοιχεία!
-Χρησιμοποιήστε λεπτή κλωστή και απλή βελόνα ή κοτόν περλέ αν θέλετε να δώσετε έμφαση στο γαζί! Οχι όμως πιο χοντρή κλωστή γιατί θα σας χαλάει το τέντωμα του υφάσματος κάθε φορά που θα το τρυπάτε!


Αυτές και άλλες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου Il Sorriso στο facebook καθώς και στο http://ilsorrisod.wix.com/ilsorrisocreations
Επίσης μπορείτε να με βρείτε στον δικό μου προσωπικό χώρο: Μινώας 50, στα Μέγαρα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved