Υποφέρετε από φαγούρα; Δοκιμάστε χαμομήλι

Οι θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες του χαμομηλιού είναι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων.

Υποφέρετε από φαγούρα; Δοκιμάστε χαμομήλι

Το άνθος χαμομηλιού είναι πολύτιμο για εντριβές, δρα μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στους κοιλόπονους των μωρών. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου και προσθέστε 2-3 κουταλιές χαμομηλιού, αφήνοντας το να αποβάλει το έλαιο του. Σουρώστε και έχετε στα χέρια σας ένα ισχυρό θεραπευτικό μέσο για μικρούς και μεγάλους.

Εάν επίσης υποφέρετε από φαγούρα στη γενετήσια περιοχή, μπορείτε να κάνετε πλύσεις με χαμομήλι καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Οι κομπρέσες άλλωστε με αφέψημα χαμομηλιού είναι καταπραϋντικές για κάθε είδους δερματικό πρόβλημα.

Παράλληλα, μπορεί να ανακουφίσει οιδήματα, τσιμπήματα εντόμων και μώλωπες (το αφήνουμε να μουλιάσει σε βρασμένο νερό, για διάστημα 10 λεπτών).

Επιπλέον, είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, καταπραϋντικές και αντιαλλεργικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ευρέως για τα έλκη του πεπτικού, το φούσκωμα και την καούρα. Ανακουφίζει από τα αναπνευστικά προβλήματα, τα κρυολογήματα, το βήχα, τον πυρετό, τα προβλήματα της χοληδόχου κύστεως, τα εντερικά αέρια, τη γαστρίτιδα, τις αιμορροΐδες, τη δυσπεψία, την αϋπνία και τις στομαχικές.

Το χαμομήλι βρίσκει πολλές εφαρμογές στον χώρο της αισθητικής, κυρίως λόγω των ευεργετικών και καταπραϋντικών ιδιοτήτων του στο δέρμα. Αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα καθαρισμού, ντεμακιγιάζ αλλά και ενυδάτωσης του δέρματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved