Γούρι 2016 – Το αριθμητάρι της ψυχής

Ένα κόσμημα για το λαιμό που θυμίζει παιδικό αριθμητάρι σχεδίασε η Χριστίνα Σούμπλη για το έτος 2016.

Γούρι 2016 – Το αριθμητάρι της ψυχής

Το γούρι είναι φτιαγμένο από ασήμι 925 επιχρυσωμένο με το βαθύ χρώμα του χρυσού και συνδυασμένο με λευκά μαργαριτάρια fresh water. Σε πολλές κουλτούρες, τα μαργαριτάρια είναι σύμβολο της σοφίας που πηγάζει και αναδύεται μέσα από τις εμπειρίες. Συμβολίζουν την αγνότητα, τη γεναιοδωρία, την αξιοπρέπεια και την πιστή φύση αυτού που τα φοράει.

Με αυτή την έμπνευση δημιούργησε η Χριστίνα Σούμπλη του γούρι του 2016. Μία χρυσή ράβδος ανάμεσα σε 6 λευκά μαργαριτάρια, συνθέτουν το «αριθμητάρι της ψυχής» που θα γεμίσει τη νέα χρονιά με σοφία, εμπειρίες, γεναιοδωρία, αξιοπρέπεια και πίστη.
Τιμή: 70 ευρώ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΜΠΛΗ

Η Χριστίνα Σουμπλη είναι Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων με έδρα την Αθήνα. Το όραμά της είναι να σχεδιάζει αψεγάδιαστα μοναδικά κοσμήματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία θηλυκότητα.

Έχοντας μεγαλώσει μέσα σε μια οικογένεια κοσμηματοποιών, η Χριστίνα έμαθε να εκτιμά τις κλασσικές φόρμες και τα πολύτιμα υλικά. Αργότερα, η δημιουργική της σκέψη και το ανήσυχο ταμπεραμέντο της την οδήγησαν να εξερευνήσει την τέχνη του κοσμήματος περαιτέρω. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Central Saint Martin’s College of Art and Design πειραματίστηκε αρκετά με διαφορετικά υλικά, σχήματα και τεχνικές. Το δημιουργικό της ταξίδι και η αναζήτηση την έκαναν να συνειδητοποιήσει μια βασική αξία: Την αγάπη της για τις κλασσικές φόρμες και την επιθυμία της να τις επαναπροσδιορίσει μέσα από τη δική της διαφορετική ματιά.

Για τις δημιουργίες της, η Χριστίνα Σούμπλη χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον χρυσό 22 καρατίων. Η καθαρότητα του μετάλλου όπως και το βαθύ του χρώμα είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις συλλογές της σχεδιάστριας. Η χρήση πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων δίνουν στις δημιουργίες της μια χρωματιστή αύρα, κάτι που αντικατοπτρίζει και την προσωπικότητά της σαν σχεδιάστρια.

Οι συλλογές Christina Soubli είναι πληθωρικές και διαφορετικές, κάθε μία από αυτές εμπνευσμένη από μια διαφορετική διάθεση, ιστορία ή εμπειρία που πυροδότησε τη φαντασία της σχεδιάστριας. Ταυτόχρονα, όλες οι συλλογές έχουν μία ενιαία «δραματική» και απόλυτα θηλυκή ταυτότητα, με κύριο κοινό στοιχείο το βαθύ χρυσό χρώμα των 22 καρατίων.

Η Χριστίνα Σούμπλη έχει διακριθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία, εκ των οποίων και το Worshipful Company of Goldsmith’s Award of Jewellery. Έχει εκθέσει τη δουλειά της σε μερικές από τις πιο σημαντικές γκαλερί και εμπορικά καταστήματα παγκοσμίως και έχει αποκομίσει μοναδικές κριτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες: Έλφη Τσαγκατάκη elfie@christinasoubli.com & www.christinasoubli.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved