Τι πρέπει να τρώτε για να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο και το φούσκωμα

Το πρήξιμο στη κοιλιά συνήθως προκαλείται μετά από το φαγητό.Όχι όμως πάντα.

Τι πρέπει να τρώτε για να ανακουφιστείτε από το πρήξιμο και το φούσκωμα

Μπορεί να μας συνοδεύει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να μπορούμε να βρούμε ανακούφιση, λες και έχουμε καταπιεί ένα φουσκωτό μπαλόνι!

Ενας τρόπος ανακούφισης, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι να αποφεύγετε αρχικά τις τροφές που επιδεινώνουν το φούσκωμα. Αν και οι τροφές αυτές δεν είναι οι ίδιες για όλους, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα όπως η ντομάτα, τα όσπρια, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, τα χόρτα και τα άγουρα φρούτα, που προκαλούν έντονο πρήξιμο και δεν πρέπει να καταναλώνονται.

Επίσης, καλό είναι να πίνετε άφθονο νερό, όχι όμως κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται τα αναψυκτικά και το αλάτι. Ίσως χρειαστεί να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ, αλκοόλ, ακόμη και του γάλακτος, εάν έχετε παρατηρήσει ότι εντείνει το πρήξιμο της κοιλιάς σας.

Τα φρέσκα φρούτα, τα ωμά λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης, βοηθούν κυρίως στις φάσεις της δυσκοιλιότητας. Τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα περιέχουν φρουκτόζη που δημιουργεί αέρια καθώς διασπάται στο πεπτικό σύστημα, οπότε περιορίστε τα όταν αισθάνεστε δυσφορία. Αντίθετα, μπορείτε να φάτε καλοβρασμένα λαχανικά και κομπόστες φρούτων.

Ωστόσο, εάν το φούσκωμα είναι πολύ έντονο και δεν υποχωρεί, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved