To πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσμο είναι ελληνικό!

Oι ειδικοί αποφάνθησαν. Το Sofia ή Sophia, κοινώς Σοφία στα ελληνικά, είναι το πιο δημοφιλές όνομα που επιλέγουν οι γονείς για τις κόρες τους σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

To πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσμο είναι ελληνικό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, το Sofia έχει γίνει το αγαπημένο κοριτσίστικο όνομα σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων το Μεξικό, την Ιταλία και τη Ρωσία.

Αντίθετα, το Sophia ,το ίδιο όνομα αλλά με διαφορετικό τρόπο γραμμένο,έρχεται τρίτο στις επιλογές των γονιών στις ΗΠΑ,και δεύτερο ή τρίτο σε τουλάχιστον 20 άλλες χώρες.

Η Laura Wattenberg, η ειδικός που έκανε την ανάλυση των στοιχείων, είπε ότι το Σοφία φαίνεται να έχει εισχωρήσει σε διάφορες κουλτούρες και σύνορα.

«Μου έκανε φοβερή εντύπωση το ότι τόσες πολλές διαφορετικές γλώσσες και πολιτισμοί συγκλίνουν στους ίδιους ήχους την ίδια στιγμή», είπε στο Live Science.«Υποθέτω ότι αυτό λέει κάτι για τον τρόπο που μεταδίδεται ο πολιτισμός σήμερα».

Όμως, μπορεί το Σοφία να είναι τώρα στα κορυφαία 25 ονόματα για τα δύο τρίτα των χωρών που κρατούν στατιστικά στοιχεία -κυρίως Ευρώπη και Αμερική- ωστόσο το όνομα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές πριν από μια γενιά.

Η Laura Wattenberg δεν μπορεί να ερμηνεύει το λόγο της ξαφνικής προτίμησης στο συγκεκριμένο όνομα. Υπενθυμίζει όμως ότι, μετά το Mary και John, που ήταν από τα πιο δημοφιλή και θρησκευτικά ονόματα, οι γονείς στράφηκαν σε πιο σπάνια και με περισσότερο στυλ ονόματα.

Photo: galleryhip.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved