Η Wendy Tsao μεταμορφώνει απλές κούκλες σε γυναίκες-σύμβολα

Η καλλιτέχνιδα Wendy Tsao από το Βανκούβερ του Καναδά αποφάσισε να μεταμορφώσει τις κούκλες Bratz σε γυναίκες-σύμβολα.

Η Wendy Tsao μεταμορφώνει απλές κούκλες σε γυναίκες-σύμβολα

Αφαίρεσε λοιπόν από τις γνωστές κούκλες το έντονο μακιγιάζ και τις έντυσε με άλλα ρούχα ώστε να νοιάζουν με γυναίκες που η ίδια θαυμάζει, όπως οι Frida Kahlo , JK Rowling , Malala Yousafzai, Waris Dirie, Jane Goodall , Roberta Bondar.

malalay

Η Tsao υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει και να μαθαίνει το παιδί μέσα από το παιχνίδι, πράγματα που θα διαμορφώσουν την προσωπικότητά του. Γι αυτό σκέφτηκε να «μεταμορφώσει» τις κούκλες σε γυναίκες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία εξαιτίας των όσων έχουν καταφέρει και έχουν εμπνεύσει ή συνεχίζουν να εμπνέουν τις νέες γενιές. Όπως η Roberta Bondar, η πρώτη Καναδή αστροναύτης, η Jane Goodall, η Βρετανίδα ανθρωπολόγος και Πρέσβειρα της Ειρήνης του ΟΗΕ, ή η Malala Yousafzai, ακτιβίστρια, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης.

robertabondar-e1444337827458

«Πρέπει να πούμε στα παιδιά ότι αυτές οι αξιοσημείωτες γυναίκες ήταν κι εκείνες κάποτε παιδιά», ανέφερε η Tsao στη dailymail.co.uk και σημείωσε: «Ενα παιδί που παίζει με μία κούκλα που αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα, όταν μεγαλώσει ίσως σκεφτεί και εκτιμήσει τις πραγματικές δυνατότητες που όλοι έχουμε.»

jkrowling-e1444338511450
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved