Το πιο όμορφο βιβλίο μαγειρικής για κάθε εργαζόμενη μαμά από την food blogger Ερμιόνη Τυλιπάκη!

Φτάνοντας στο γραφείο μου ένα πρωί, βρήκα ένα βιβλίο να με περιμένει. Η χαρά μου ήταν μεγάλη μιας και ό,τι έχει να κάνει με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μου αρέσει πάρα πολύ.

Το πιο όμορφο βιβλίο μαγειρικής για κάθε εργαζόμενη μαμά από την food blogger Ερμιόνη Τυλιπάκη!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Αυτό που ψάχνω πια, σε ένα βιβλίο είναι η ευκολία στις συνταγές. Θέλω να είναι γρήγορες και οικονομικές. Ο λόγος που το θέλω αυτό είναι απλός. Είμαι μια εργαζόμενη μαμά, που δεν έχω πολύ χρόνο και όπου κάθε βράδυ μαγειρεύω για να υπάρχει φαγητό το επόμενο μεσημέρι στο τραπέζι. Μέσα σε όλα αυτά όμως, θέλω να φτιάχνω και εύκολα γλυκάκια. Γλυκάκια που ακόμη και η 5χρονη κόρη μου να μπορεί να με βοηθήσει να τα φτιάξω.

Στο βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη, «Στην κουζίνα των γεύσεων», μίας εξαιρετικής food blogger που γράφει και επιμελείται το blog «The one with all the tastes», βρήκα συνταγές νόστιμες, εύκολες, γρήγορες, εντυπωσιακές και οικονομικές.

Όπως θα δείτε και στα περιεχόμενα, οι συνταγές είναι χωρισμένες σε κατηγορίες. Λύνοντας έτσι τα χέρια της μαμάς για το να ετοιμάσει για πρωινό, τι για μεσημεριανό, τι να φτιάξει το σαββατοκύριακο, τι γλυκάκια να φτιάξει για το πάρτι του παιδιού της όπως και εύκολα καθημερινά γεύματα.

--------------------------------------------------------------------------09876ytg 1

Εγώ σίγουρα θα επιχειρήσω μέσα στις επόμενες ημέρες να φτιάξω αυτή τη νόστιμη και χορταστική πίτσα με κιμά και μπέικον...

--------------------------------------------------------------------------09876ytg 4

Ενώ κάποια από τα απογεύματα που προσπαθώ να αφιερώνω χρόνο στην κόρη μου, θα φτιάξω μαζί της αυτές τις νόστιμες γλυκές λιχουδιές.

--------------------------------------------------------------------------09876ytg 3
--------------------------------------------------------------------------09876ytg 2

Το σίγουρο είναι πώς πια, από τον Σεπτέμβρη που θα πρέπει να βάζω στην τσαντούλα της κόρης μου φαγάκι, θα επιλέγω κάθε μέρα και μια διαφορετική συνταγή μέσα από αυτό το βιβλίο.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Λίγα λόγια από την Έρμιόνη Τυλιπάκη

«Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου είμαι ερωτευμένη με το φαγητό. Το θεωρώ μία από τις κορυφαίες απολαύσεις της ζωής και όχι ένα απλό μέσο ικανοποίησης βασικών αναγκών.

Είμαι η Ερμιόνη... σύζυγος, μαμά 2 υπέροχων μικρών κοριτσιών, εργαζόμενη και food blogger.

Η κουζίνα του σπιτιού είναι ο αγαπημένος μου χώρος, το βασίλειό μου, ένας χώρος έμπνευσης και δημιουργίας. Η μαγειρική είναι το αγχολυτικό μου αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να περιποιηθώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα και να εκφράσω την αγάπη και τη στοργή που νιώθω για εκείνα.

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε γρήγορες και απλές συνταγές, με υλικά που μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα, για όλη την οικογένεια και για κάθε περίσταση: ιδιαίτερα πρωινά και σνακ, προτάσεις για το καθημερινό τραπέζι, ευφάνταστα πιάτα για το τραπέζι του σαββατοκύριακου, γλυκά που ενθουσιάζουν αλλά και ιδέες για τον μπουφέ και το πάρτι.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα λοιπόν και κυρίως τη δημιουργική σας διάθεση και επιτρέψτε μου να σας ξεναγήσω στο βιβλίο των γεύσεων.»

Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΥΛΙΠΑΚΗ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών. Η ίδια δηλώνει πως είναι εργαζόμενη μαμά και ενθουσιώδης food blogger, και πως η οικογένειά της αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσής της. Από τον Ιούνιο του 2011 γράφει και επιμελείται το blog «The one with all the tastes», όπου προτείνει εύκολες συνταγές, αλμυρές και γλυκές, απλές ως προς τα υλικά και την εκτέλεση, πρωτότυπες ωστόσο και όμορφες. Διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τα TGI Friday΄s και τα Greek food blogs τον Οκτώβριο του 2012. Συνταγές της δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό Cook Craft Create. Στον ελεύθερο χρόνο της παρακολουθεί σεμινάρια μαγειρικής και ενημερώνεται για τις τελευταίες τάσεις στο food styling και στη φωτογράφιση φαγητών από βιβλία και από το διαδίκτυο. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο – και ελπίζει όχι το τελευταίο της...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved