«Αγωνίσου για την Ειρήνη!» με κορυφαίους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

«Ονειρεύομαι, Θέλω, Μπορώ» είναι το Παγκόσμιο μήνυμα που έστειλαν το Σάββατο 4 Απριλίου δεκάδες μαθητές από την Αλεξανδρούπολη!

«Αγωνίσου για την Ειρήνη!» με κορυφαίους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

Ελπίδα, Ειρήνη, Φιλία, Ελευθερία, Αγάπη, Χαρά, Αλληλεγγύη, Συνεργασία, Σεβασμός, Πίστη και Ισότητα είναι τα συνθήματα ζωγραφισμένα από τα παιδιά - σε 4 παρακαλώ γλώσσες - Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, που κοσμούν περήφανα πλέον το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.

-----------------------------------------------------------Clip 2 3

Μαζί τους κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές: Άννα Βερούλη, Κώστας Γκατσιούδης, Αντιγόνη Βουρδόλη, Άννα Χωρινού και Νίκος Μιχαλόπουλος, που μίλησαν βαθιά μες τις καρδιές τους, έπαιξαν και ζωγράφισαν μαζί με τα παιδιά και μετέδωσαν σ' όλους τη σημασία του "ευ αγωνίζεσθαι" και τις αρχές του αθλητισμού.

Τα παιδιά χάρισαν στους Πρωταθλητές μας, φτιαγμένα από τα χεράκια τους, κεραμικά είδη και κρεμαστά, που κατασκεύασαν ειδικά για την περίσταση, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους - Κατερίνα Δεληγεώργη και Δημήτρη Γκενόπουλου από τα Εργαστήρια Κεραμικής και Χειροποίητου Κοσμήματος του συλλόγου Γονέων, αντίστοιχα.

Όλη η αυλή και το εσωτερικό του σχολείου μεταμορφώθηκαν σε αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και υποδέχθηκαν τους μαθητές όλης της πόλης σε σπουδαίες παράλληλες δράσεις:

Στον κεντρικό προαύλιο χώρο, οι αθλήτριες του γυμναστικού συλλόγου «Φοίνικας» μύησαν τους μαθητές στο άθλημα του βόλεϊ, κάνοντας παράλληλα και μια επίδειξη του κατά γενική ομολογία δημοφιλέστερου αθλήματος της Αλεξανδρούπολης.

Σε άλλο επίπεδο της αυλής, πραγματοποιούνταν ρίψεις ακοντίου με την καθοδήγηση των Πρωταθλητών μας!

Στο μεγάλο εσωτερικό χώρο υποδοχής, στήθηκαν μεγάλων διαστάσεων καμβάδες και υπαίθρια "εικαστικά εργαστήρια", όπου οι μαθητές υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης ζωγράφου Μαριάννας Παυλίδου με φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, φιλοτέχνησαν συνθήματα, μηνύματα και εικαστικές δημιουργίες, εναρμονισμένα όλα με το πνεύμα της σπουδαίας αυτής Ημέρας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων έγιναν βιντεοπροβολές και παρουσιάστηκε το έργο του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εν ενεργεία πρωταθλητή (μέλους του Laureus Sport for Good Foundation) Νίκου Μιχαλόπουλου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved