Trade School Athens: Ένα διαφορετικό σχολείο που βασίζεται μόνο στην ανταλλαγή!

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μεταλαμπαδεύατε τις γνώσεις σας, όποιες και αν είναι αυτές, σε άλλους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη; Για παράδειγμα μια μοδίστρα να μάθει σε κάποιον μαθητή- μαθήτρια, πως να χρησιμοποιεί μια ραπτομηχανή με αντάλλαγμα κάποιος από τους μαθητές να της μάθει πως να σχεδιάζει μόνη της ρούχα;

Trade School Athens: Ένα διαφορετικό σχολείο που βασίζεται μόνο στην ανταλλαγή!

To Trade School Athens (TSA) όπως ονομάζεται είναι ένα διαφορετικό σχολείο όπου οι διδάσκοντες προσφέρουν τη γνώση και τις ικανότητές τους με βάση την ανταλλαγή και όχι το χρήμα. Είναι ανοικτό για όλους και ο καθένας μπορεί να συμμετέχει είτε ως διδασκόμενος είτε ως δάσκαλος.

Το «σχολείο ανταλλαγής» βασίζεται στη φιλοσοφία ότι όλοι έχουν κάτι να διδάξουν, είτε αυτό σχετίζεται με ακαδημαϊκές σπουδές, είτε με προσωπική έρευνα, ικανότητες, δεξιότητες ή πρακτική εμπειρία. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει την ανοιχτή πρόσβαση στη γνώση και να ενισχύσει τη διάθεση για συμμετοχή, προσφορά και συνεργασία.

Η ιδέα για την υλοποίηση του πρώτου Trade School ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το 2010. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 30 σχολεία σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Αυτό το εναλλακτικό σχολείο λοιπόν θα το βρείτε, όσοι ενδιαφέρεστε, στο Κέντρο Europe DIRECT- Café EU-topia, στην οδό Ακαδημίας 50, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων και σε άλλα σημεία της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες στο tradeschool.coop

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved