Από την κούνια στο κρεβάτι! 8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Το παιδί σας είναι έτοιμο να κάνει τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι, αλλά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Μπορείτε απλά να διαλύσετε την κούνια του και να εγκαταστήσετε στο δωμάτιό του το νέο του κρεβάτι; Όχι τόσο γρήγορα!

Από την κούνια στο κρεβάτι! 8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Εάν η μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι ήταν πραγματικά τόσο εύκολη, δεν θα είχαν γραφτεί τόσα άρθρα παγκοσμίως για αυτό το θέμα και οι γονείς δεν θα ήταν αγχωμένοι ψάχνοντας στην μηχανή αναζήτησης του υπολογιστή τους για να βρουν τρόπους να το κάνουν όσο πιο εύκολα γίνεται.

Η μετακίνηση του παιδιού σας στο κρεβάτι μπορεί να αλλάξει πραγματικά τη ρουτίνα της ώρας για ύπνο, να είναι πιο δύσκολο για σας, να κρατήσετε το παιδί σας στο κρεβάτι του, χωρίς να σηκώνεται για το παραμικρό και όλο αυτό να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ύπνου τόσο από τη μαμά όσο και τον μπαμπά. Εμείς σαν γονείς και λαμβάνοντα υπόψη όλα τα παραπάνω σας προτείνουμε τρόπους που θα κάνουν εύκολη την μετάβαση.

1)Το να βάλετε το παιδί σε κρεβάτι είναι ένα ορόσημο που θα σας θυμίζει πόσο γρήγορα μεγαλώνει το μωρό σας.
Μην σκεφτείτε ποτέ, το πόσο άνετο είναι εκεί μέσα και πόσο ήρεμη είστε εσείς όταν το νιώθετε «εγκλωβισμένο» στο να μην σηκωθεί και να μην πάει πουθενά.

2)Κάντε την αλλαγή γρήγορα και τοποθετείστε καγκελάκι προστασίας ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα πέσει.

3) Εξηγήστε του πως, ότι ίσχυε και για την κούνια ισχύει και για το κρεβάτι. Άπαξ και ξαπλώσουμε, δεν σηκωνόμαστε και κοιμόμαστε.

4) Αγοράστε μαζί νέο μαξιλάρι και πάπλωμα. Αγοράστε και ένα παιχνίδι που θα κοιμούνται αγκαλιά μαζί. Έτσι θα έχει παρέα.

5) Πείτε του πως αν θέλει να σηκωθεί για να πάει τουαλέτα, μπορεί να το κάνει αλλά μετά να επιστρέψει στο κρεβατάκι του χωρίς στάσεις, στην κουζίνα ή το σαλόνι.

6) Η δικαιολογία που θα ακούτε συνέχεια είναι, «μαμά νερό». Προνοήστε και αφήστε του στο κομοδίνο ένα μπουκαλάκι νερό ώστε να μην σηκώνεται για «ψύλλου πήδημα»

7) Αν διαβάζατε παραμύθι πριν κοιμηθεί, θα το κάνετε και τώρα. Μην αλλάξετε την «ρουτίνα» του παιδιού σας. Απλά μόνο κρεβάτι.

8) Μην κόψετε την πάνα την εποχή που θα κάνετε την μετάβαση. Αφήστε να περάσει ένα τρίμηνο με τετράμηνο προσαρμογής και μετά δοκιμάστε να την κόψετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved