Τι είναι τα Pop It Fidget και γιατί έχουν τρελάνει όλα τα παιδιά;

  • Τα οφέλη των Pop it Fidget στα παιδιά
  • Το πιθηκάκι που έκανε γνωστό αυτό το παιχνίδι και εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στα ύψη
  • Πού μπορείτε να τα βρείτε στην Ελλάδα και πόσο κάνουν τα Pop it Fidget
Τι είναι τα Pop It Fidget και γιατί έχουν τρελάνει όλα τα παιδιά;

Ένα πολύχρωμο παιχνίδι από σιλικόνη και φούσκες που μπορεί κάποιος να πατήσει με τα δάχτυλα έχει ξετρελάνει τα παιδιά.

Ξεχάστε τα Fidget spinners και άλλα αντίστοιχα παιχνίδια που έκαναν πάταγο πριν τα προηγούμενα χρόνια. Τούτες δω οι πολύχρωμες και άκρως απολαυστικές φούσκες από σιλικόνη, ήρθαν για να μείνουν. Τα παιδιά γνώρισαν και λάτρεψαν τα Pop it μέσα στην καραντίνα και διαδόθηκαν σαν πανδημία. Όπως ανέφερε και η Adrienne Appell ανώτερη αντιπρόεδρος στο The Toy Association στους The New York Times, «Ειδικά σε αυτές τις εποχές, τα Pop it μπορούν να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν τα παιδιά. Ακόμη και οι ενήλικες τα απολαμβάνουν».

Τα οφέλη των Pop it Fidget στα παιδιά

pop it fidget gia paidia ti einai 3

Οι ειδικοί λένε ότι τα παιχνίδια fidget μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά να επικεντρωθούν σε κάτι, ιδιαίτερα εάν έχουν ΔΕΠ-Υ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κινήσεις που πρέπει να κάνει ένα παιδί για να παίξει, επιτρέπει στο μυαλό να είναι συγκεντρωμένο.

Οι περισσότεροι ειδικοί εξηγούν ότι λειτουργεί ως αγχολυτικό, δίνοντας λύση στη νευρικότητα και την αμηχανία που έχουν τα παιδιά και την υπερκινητικότητα και το άγχος που έχουν τα παιδιά που πάσχουν από ΔΕΠ-Υ.

Η αλήθεια είναι ότι το να πιέζουν τα παιδιά μερικές φούσκες από σιλικόνη είναι καλύτερο από το να μασούν τα νύχια τους, τα μολύβια τους, να παίζουν με τα μαλλιά τους ή να σκαλίζουν τη μύτη τους.

Το πιθηκάκι που έκανε γνωστό αυτό το παιχνίδι και εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στα ύψη

pop it fidget gia paidia ti einai 4

Ήταν Οκτώβριος του 2020 όταν στο TikTok έκανε την εμφάνισή του ένα αξιολάτρευτο πιθηκάκι, που ακούει στο όνομα Gaitlyn Rae, έπαιζε με ένα μοβ Pop it. Το βίντεο μάζεψε πάνω από 262.000 likes, πάνω από 2.100 σχόλια, κοινοποιήθηκε πάνω από 6870 φορές και αμέσως η μικρούλα έγινε Influencer καθώς μάζεψε πάνω από 7,5 εκατομμύρια followers.

Η ιδιοκτήτριά της, Jessica Lacher μίλησε στο BBC και ανέφερε: "Κάποιος της έστειλε ένα pop-it για τα γενέθλιά της. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που βλέπαμε ένα παιχνίδι σαν και αυτό."

Πού μπορείτε να τα βρείτε στην Ελλάδα και πόσο κάνουν τα Pop it Fidget

pop it fidget gia paidia ti einai 1

Στην Ελλάδα μπορείτε να τα βρείτε παντού (περίπτερα, mini market, σουπερμάρκετ, βιβλιοπωλεία, μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών), σε πολλά μεγέθη (μικρά, μεγάλα, πιο μεγάλα, τεράστια) και οι τιμές κυμαίνονται από 2,5 - 4,5 ευρώ μέχρι 50 ευρώ. Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. 50 ευρώ, μπορεί και περισσότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved