Πώς θα διατηρήσετε τα βρασμένα σας αυγά φρέσκα

Σε λίγες μέρες θα βράσετε τα αυγά σας. Πώς θα τα διατηρήσετε φρέσκα;

Πώς θα διατηρήσετε τα βρασμένα σας αυγά φρέσκα

Τα βραστά αυγά είναι μια θαυμάσια πηγή πρωτεΐνης για τα παιδιά και είναι μια τέλεια τροφή για ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό ή για απογευματινό σνακ μέσα σε ένα σάντουιτς. Με αφορμή το Πάσχα σίγουρα τη Μεγάλη Πέμπτη, θα βράσετε μία αρκετά μεγάλη μερίδα αυγών. Για να τα διατηρήσετε φρέσκα και ασφαλή προς κατανάλωση για πολλές μέρες μετά το βράσιμό τους, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου.

Αρχικά, μπορεί να σας εκπλήξει αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά αξίζει να γνωρίζετε ότι τα βραστά αυγά είναι πιο ευπαθή από τα ωμά αυγά. Τα ωμά αυγά μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο εντός και εκτός του ψυγείου απ' ό,τι τα βραστά αυγά.

Tips για να διατηρήσετε φρέσκα τα αυγά

pasxalina avga 1
  • Για να διατηρήσετε τα βραστά αυγά φρέσκα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για την ασφάλεια των τροφίμων:
  • Τα βραστά αυγά διαρκούν μόνο μία εβδομάδα στο ψυγείο.
  • Τα ωμά αυγά μπορούν να παραμείνουν φρέσκα στο ψυγείο στο αρχικό τους κουτί για τρεις εβδομάδες κατά μέσο όρο, ανάλογα με την ημερομηνία λήξης.
  • Εάν εντοπίσετε μια δυσάρεστη οσμή σε ένα αυγό, είτε είναι ωμό είτε μαγειρεμένο, πετάξτε το.

Πασχαλινές συμβουλές ασφαλείας

Εάν έχετε σκοπό να βάψετε με διαφορετικούς και εναλλακτικούς τρόπους τα πασχαλινά βραστά αυγά σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χρώματα και υλικά που είναι ασφαλή για τα τρόφιμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved