Πανέξυπνοι τρόποι που θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν το διάβασμα

+ 5 βιβλία για να διαβάσουν.

Πανέξυπνοι τρόποι που θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν το διάβασμα

Σήμερα θα αναφερθούμε στα παιδιά μεγαλύτερων ηλικίων. Τα παιδιά μεταξύ 10-13 που θέλουμε να τα κάνουμε να λατρέψουν την ανάγνωση βιβλίων, αν δεν την λατρεύουν ήδη. Στο τέλος του άρθρου θα βρείτε και 5 αγαπημένα βιβλία που μπορούν τα παιδιά σας να διαβάσουν μέσα στις πασχαλινές τους διακοπές.

Σίγουρα όταν γεννήσατε τα μικρά σας, εκτός από το να τα φαντάζεστε ήσυχα και γλυκά, σίγουρα τα φανταστήκατε να διαβάζουν μόνα τους βιβλία. Μην αγχώνεστε το ίδιο συνέβη και στην δική μας περίπτωση, μόνο που με τον κορονοϊό και την διαρκή καραντίνα... τα βλέπουμε με ένα τάμπλετ στο χέρι και τα βιβλία να σκονίζονται στην βιβλιοθήκη τους... μιας και το διάβασμα -κάποια από αυτά- το θεωρούν αγκαρία και όχι απόλαυση, όπως και θα έπρεπε.

Ιδού μερικές δοκιμασμένες τακτικές που θα τα κάνουν να αλλάξουν και να αγαπήσουν το διάβασμα.

1. Αλλάξτε την Ariana Grande για ένα audiobook.

Ναι, όσο περίεργο και να ακούγεται τα παιδιά λατρεύουν καθετί βλέπουν στο τάμπλετ τους και καθετί τους δίνει τη δυνατότητα να μην το διαβάζουν... Έτσι βρείτε βιβλία ενδιαφέροντα σε μορφή audiobook.

2. Γίνετε το καλό παράδειγμα

Μέσα στην μέρα αφιερώστε και εσείς χρόνο στο διάβασμα. Πατήστε pause στην καθημερινότητά σας και συμφωνήστε με το παιδί σας ότι μια συγκεκριμένη ώρα κάθε απόγευμα ή νωρίς το μεσημέρι θα διαβάζετε μαζί. Μην εκπλαγείτε αν τελειώσει πρώτο το βιβλίο που θα διαλέξει από εσάς... Εκτός από το να διαβάσει μαζί σας, θα θέλει να σας συναγωνιστεί και να σας δείξει ότι διαβάζει πιο γρήγορα!

3. Δώστε ζωή στα βιβλία

Μετά το τέλος κάθε βιβλίου (διαλέξτε μικρά σε μέγεθος και με λίγα κεφάλαια για αρχή) ζητήστε από τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν ό,τι τους έκανε εντύπωση. Όποια σκηνή ή χαρακτήρα του βιβλίου, θέλουν.

4. Διαβάστε ένα βιβλίο πριν δείτε την ταινία

Υπάρχουν πολλά τέτοια βιβλία. Η Ματίλντα, ο Χάρι Πότερ, η Άννι. Βιβλία που έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Ζητήστε τους να διαβάσουν το βιβλίο και έπειτα να δείτε την ταινία. Στο τέλος συζητήστε μαζί διαφορές ή προσθήκες.

5. Διαβάστε βιβλία μαγειρικής

Δεν το είχατε σκεφτεί έτσι; Απίθανα βιβλία μαγειρικής που προορίζονται για παιδιά μπορούν να τα κάνουν να λατρέψουν το διάβασμα, ενώ παράλληλα εξασκούν το ταλέντο τους στη μαγειρική και τα μαθηματικά... (ζύγισμα υλικών κ.ο.κ).

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 5 βιβλία που σας προτείνουμε να διαβάσουν τα παιδιά σας μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved