Απίθανα σημεία που μαζεύονται μικρόβια

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε αυτά τα κρυφά σημεία στο σπίτι σας.

Απίθανα σημεία που μαζεύονται μικρόβια

Είστε έτοιμοι να εκπλαγείτε; Ακόμη και αν καθημερινά βρίσκεστε με μια σφουγγαρίστρα και ένα απολυμαντικό στο χέρι για να κρατήσετε καθαρό το σπίτι σας από τον κορονοϊό και άλλα βακτήρια που προκαλούν άλλες ιώσεις, είναι πολύ πιθανό να σας ξεφύγουν κάποια σημεία στο σπίτι που μαζεύουν... μικρόβια.

Ποια είναι αυτά; Δείτε τι ξεχνάμε πολλές φορές να καθαρίσουμε παρακάτω.

Διακόπτες

esties mikrovion 2

Ίσως να ξέρετε ότι εκεί μαζεύονται αρκετά μικρόβια, όπως άλλωστε συμβαίνει στα πόμολα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Ο,τιδήποτε έρχεται σε άμεση επαφή με τα χέρια μας θα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά.

Φούρνος μικροκυμάτων

esties mikrovion 5

Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι θα πρέπει να τον καθαρίζετε όχι μέσα αλλά και έξω. Σύμφωνα με μια έρευνα, 48% των πορτών και των χερουλιών των φούρνων μικροκυμάτων έχουν αρκετά βακτήρια.

Εξοπλισμός γυμναστικής

esties mikrovion 1

Αν η καραντίνα σας έχει κάνει να αγοράσετε εξοπλισμό γυμναστικής απαντήστε μας: πόσο συχνά καθαρίζετε τον εξοπλισμό σας; Μην ξεχνάτε να περνάτε με απολυμαντικά μαντηλάκια τα βαράκια σας και ο,τιδήποτε άλλο χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας εσείς ή η οικογένειά σας.

Πορτοφόλι

esties mikrovion 3

Μπορεί αν χρησιμοποιείτε την κάρτα για ανέπαφες συναλλαγές, αλλά πόσες φορές έχουν πάρει την κάρτα σας για να την περάσουν ανέπαφα οι ταμίες σε κάποιο κατάστημα; Η κάρτα έπειτα πού μπαίνει; Φυσικά στο πορτοφόλι. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε σχολαστικά το πορτοφόλι σας και τις κάρτες σας.

Σκούπα

esties mikrovion 4

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο ειδικός Dr. Charles Gerba, ανέφερε ότι το 50% των βουρτσών που βρίσκονται στις σκούπες περιέχουν μούχλα και βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων και των Ε.coli.

Κουρτίνα μπάνιου

esties mikrovion 6

Μπορεί να αλλάζετε τακτικά το χαλάκι του μπάνιου, τις πετσέτες και να καθαρίζετε με χλωρίνη όλα τα είδη υγιεινής αλλά για πείτε μας; Πόσο συχνά καθαρίζετε την κουρτίνα του μπάνιου σας; Σύμφωνα με έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι κουρτίνες του μπάνιου περιέχουν 60% περισσότερες φορές μικρόβια απ' ό,τι η λεκάνη της τουαλέτας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved