Κουκλοθεάτρο: Οφέλη για τα παιδιά - Πώς να φτιάξετε εύκολα τη δική σας σκηνή (vid)

Η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

Κουκλοθεάτρο: Οφέλη για τα παιδιά - Πώς να φτιάξετε εύκολα τη δική σας σκηνή (vid)

Η ψυχαγωγία παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Ειδικά στα πρώτα χρόνια η αγωγή του παιδιού θα πρέπει να στηρίζεται σε διάφορα προγράμματα ψυχαγωγίας και ένα από αυτά είναι και το κουκλοθέατρο.

Το κουκλοθέατρο είναι μία μορφή τέχνης με πανάρχαιη ιστορία και σαν θέαμα προσφέρει στο παιδί διάφορα ερεθίσματα που συμβάλουν στη συναισθηματική, νοητική και γνωστική του ανάπτυξη.

Μέσα από τις παραστάσεις κουκλοθεάτρου το παιδί – ειδικά στη νηπιακή ηλικία- έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει τη φαντασία και τα συναισθήματά του, να ξεπεράσει τους φόβους του, να υιοθετήσει αξίες και υγιείς στάσεις και συμπεριφορές, να κοινωνικοποιηθεί.

Το κουκλοθέατρο μπορεί επίσης να συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας του παιδιού καθώς μπορεί να κατασκευάσει τόσο τη σκηνή όσο και τις κούκλες. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνει να χειρίζεται τα διάφορα υλικά, να πειραματίζεται, να συντονίζει τις κινήσεις του, να καλλιεργεί τη μνήμη και την προσοχή του, να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσω των ηρώων που «ζωντανεύει», να λειτουργεί ομαδικά κ.ά.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα μπορείτε εύκολα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά να κατασκευάσετε το δικό σας κουκλοθέατρο και μαριονέτες. Εκτός από το δημιουργικό χρόνο που θα περάσετε μαζί το παιδί θα πάρει όλα τα οφέλη της ενασχόλησής του με την τέχνη του κουκλοθεάτρου. Μπορείτε επίσης να γράψετε το δικό σας παραμύθι και να καλέσετε φίλους και συγγενείς για να τους το παρουσιάσετε!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 άδειο κουτί (δημητριακών, παπουτσιών κ.ά)

2 ξυλάκια

2 κομμάτια ύφασμα

Ψαλίδι

Μαρκαδόρους

Χαρτοταινία

Δείτε στο video πώς μπορείτε να κατασκευάσετε το δικό σας κουκλοθέατρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved