Γονείς βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους για να παίξουν με τα παιδιά στο σπίτι

Παιχνίδια απλά και πολύ διασκεδαστικά.

Γονείς βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους για να παίξουν με τα παιδιά στο σπίτι

Πώς να απασχολήσεις τα παιδιά τις ώρες που είναι σπίτι;

Αυτό το ερώτημα απασχολεί τους περισσότερους γονείς, είτε εργάζονται είτε όχι μέχρι να φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν εξαιρέσουμε τις ώρες που τα παιδιά βγαίνουν βόλτα το απόγευμα στο πάρκο, στην πυλωτή, στις πλατείες, τις υπόλοιπες ώρες είναι μέσα στο σπίτι.

Και για τα μεν μικρότερα παιδιά η ενασχόλησή τους με τα παιχνίδια είναι συνήθως ο πιο εύκολος τρόπος απασχόλησης, για τα δε μεγαλύτερα, η τηλεόραση, το τάμπλετ και γενικά το διαδίκτυο είναι οι μόνες επιλογές που δεν βαριούνται (ποτέ).

Γι΄αυτό και οι γονείς που θα δείτε στο βίντεο, σκέφτηκαν πώς μπορούν όλοι μαζί να περνούν καλά στο σπίτι συμμετέχοντας σε παιχνίδια που δεν είναι κλασικά και συνηθισμένα.

Έτσι, αντί για επιτραπέζια, κατασκευές ή πειράματα, βρήκαν άλλους πιο διασκεδαστικούς τρόπους να παίζουν μαζί τους.

Δείτε τους στο βίντεο που ακολουθεί:






Η σημασία του παιχνιδιού με τα παιδιά

Οι γονείς παρότι γνωρίζουν τα οφέλη που έχει το παιχνίδι στην ανάπτυξη των παιδιών, συνήθως επικαλούνται την έλλειψη χρόνου και δεν παίζουν όσο θα ήθελαν μαζί τους.

Όμως μέσω του παιχνιδιού με τους γονείς, το παιδί μαθαίνει πολύ περισσότερα πράγματα καθώς εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του, εκφράζει τα συναισθήματά του ενώ εντείνεται ο δεσμός σύνδεσης μεταξύ τους.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved