Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά στο σπίτι; Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης (vids)

Δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά στο σπίτι. 

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά στο σπίτι; Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης (vids)

Και αυτήν την εβδομάδα, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά και τα παιδιά αυτών των ηλικιών έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Τις τελευταίες δύο μέρες, ο καιρός δεν ευνοεί για βόλτες και εξωτερικές δραστηριότητες και αναπόφευκτα καλούμαστε να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά εντός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Εάν νιώθετε ότι έχει στερεύσει από ιδέες, δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας για σήμερα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Για παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Παίξτε με τα ζυμαρικά
Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένα πακέτο μακαρόνια στο ντουλάπι της κουζίνας. Εκτός από τη μαγειρική, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα ζυμαρικά που έχετε σπίτι και για παιχνίδι. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, διασκεδαστικά παιχνίδια με μακαρόνια για παιδιά νηπιακής ηλικίας.






Παιχνίδι με βαμβάκι
Κι όμως, με λίγο βαμβάκι, μπορείτε να δημιουργήσετε ευφάνταστα αυτοσχέδια παιχνίδια για το νηπιάκι σας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τρία DIY παιχνίδια που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα στο σπίτι και πάρτε ιδέες. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα κρατήσουν το μικρό σας απασχολημένο και παράλληλα θα συμβάλλουν στην εξάσκηση των κινητικών του δεξιοτήτων.




Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Φτιάξτε το δικό σας αυτοσχέδιο παζλ
Η κατασκευή παζλ έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά ήδη από την νηπιακή τους ηλικία. Βελτιώνει τη μνήμη, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσει την κριτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αυτοσχέδιο παζλ για παιδιά αυτής της ηλικίας και δώστε το στο μικρό σας για να το φτιάξει ξανά και ξανά.





Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Ζωγραφική με φούσκες
Κάντε την αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών, ακόμα πιο διασκεδαστική. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς μπορείτε να ζωγραφίσετε με... φούσκες! Τα υλικά που θα χρειαστείτε τα έχετε ήδη σπίτι σας. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν τόσο με τη διαδικασία, όσο και με το αποτέλεσμα.





Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Μαγειρέψτε παρέα
Αφού τελειώσει με τα διαδικτυακά μαθήματα, μία ωραία ιδέα είναι να περάσετε το απόγευμα με το παιδί σας στην κουζίνα. Η μαγειρική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά και πάντα απολαμβάνουν να δημιουργούν δίπλα σας με το αλεύρι, τη ζάχαρη και άλλα υλικά. Εκμεταλλευτείτε τον βροχερό καιρό, και μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε λαχταριστά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας που σίγουρα θα λατρέψει. Δείτε παρακάτω μία πολύ εύκολη συνταγή με μόλις πέντε υλικά.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved