Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά;

Μία ακόμα εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα και πλέον, μπορούμε να κυκλοφορούμε πιο ελεύθερα έξω, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις.

Ο χρόνος εντός σπιτιού, ωστόσο, παραμένει αρκετός. Μπροστά μας έχουμε δύο μέρες στο σπίτι, χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία και είναι ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά εντός και εκτός σπιτιού; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Φτιάχνουμε απίθανες χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία αγαπημένη και ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Τις μέρες αυτές που περνάνε περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, είναι ευκαιρία για απίθανες δημιουργίες που θα λατρέψουν.

Κατασκευές με καλαμάκια
Τρεις εύκολες και εντυπωσιακές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Δείτε τις εδώ.

Χειροτεχνίες με λουλούδια
Άκρως ανοιξιάτικες χειροτεχνίες για παιδιά που θα σας εμπνεύσουν. Δείτε εδώ επτά διαφορετικές κατασκευές για πολύχρωμα λουλούδια από χαρτί.

Επίσης εδώ, μπορείτε να δείτε μία πολύ εύκολη χειροτεχνίες την οποία μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού σας.

Διασκεδαστικά παιχνίδια με μολύβι και χαρτί

Η διασκέδαση στο σπίτι μπορεί να είναι πολύ απλή και εύκολη. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μολύβι και χαρτί. Έχετε δοκιμάσει για παράδειγμα να παίξετε κρεμάλα ή τρίλιζα; Αν δεν τα γνωρίζουν αυτά τα παιχνίδια τα παιδιά σας είναι ευκαιρία να τους τα μάθετε. Δείτε εδώ διασκεδαστικά παιχνίδια με μολύβι και χαρτί που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Βλέπουμε ταινίες και παιδικές παραστάσεις online

Αφού έχουμε παίξει, έχουμε φτιάξει κατασκευές, έχουμε διαβάσει παραμύθια, τι καλύτερο από το να τελειώσει η μέρα μας με μία όμορφη ταινία ή παιδική παράσταση;

Δείτε εδώ τρεις διαχρονικές παιδικές ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε online με τα παιδιά.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να απολαύσετε τρεις επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Δείτε τις online εδώ.

Βόλτα με το ποδήλατο

Ο καιρός έχει φτιάξει και το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα με τα ποδήλατα, όπως κάνουν και αρκετοί διάσημοι γονείς αυτές τις μέρες.Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, η Αθήνα κρύβει πολλούς προορισμούς που ενδείκνυνται για ποδηλατάδες. Δείτε εδώ 10 όμορφα μέρη στην Αθήνα για να πάτε βόλτα με το ποδήλατο με τα παιδιά.

Παίζουμε παιχνίδια με νερό το σπίτι

Ο πρώτος μίνι καύσωνας είναι προ των πυλών καθώς το θερμόμετρο θ΄αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς το Σαββατοκύριακο. Τι καλύτερο λοιπόν από το να παίξουμε διασκεδαστικά παιχνίδια με νερό στο σπίτι;

Δείτε εδώ ιδέες για απίθανα παιχνίδια, εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ετοιμαστείτε για στιγμές μεγάλης δροσιάς και απόλαυσης.

Κάνουμε γυμναστική

Εκτός από τους περιπάτους ή την ποδηλατάδα, μπορούμε να αθληθούμε και στο σαλόνι μας παρακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής κατάλληλο για παιδιά και μεγάλους. Δείτε εδώ ποιο ταιριάζει σε εσάς ή τα παιδιά σας και δοκιμάστε το!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved